Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2022. 21:59h.

Vox porta a Fiscalia les mascaretes de la Generalitat

Consideren "immoral l'escàndol dels 24 milions d'euros de comissió"

Vox porta a Fiscalia les mascaretes de la Generalitat

Vox ha anunciat avui que portarà a Fiscalia l'“escandalós” cas de la compra de mascaretes després de conèixer-se que la Generalitat podria haver confeccionat presumptament un expedient administratiu exculpatori perquè l'Oficina Antifrau arxivés la seva investigació.

A més, el grup parlamentari ha sol·licitat també la compareixença del Conseller de Salut, Josep Maria Argimon i del director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Jimeno, així com l'exconsellera Alba Vergès i el mateix expresident, Quim Torra, perquè donin explicacions a la cambra catalana.

El portaveu, Joan Garriga, en declaracions als mitjans, ha manifestat que "exigim saber" si l'Oficina Antifrau de Catalunya, un organisme dependent de la Generalitat, i que costa "tants diners als catalans" podria haver encobert el "pelotazo de les màscares amb un expedient a mida, la informació del qual ha estat revelada per un mitjà de comunicació”.

"Hem sabut també que la Conselleria de salut notifica l'adjudicació del contracte mesos després de tancar l'acord amb l'empresa fins i tot després que ja haguessin arribat les màscares el primer any", ha argumentat

Per Garriga, és "totalment indecent i immoral l'escàndol dels 24 milions d'euros de comissió per la compra d'unes màscares en un moment en què els catalans patien en plena pandèmia".

“Aquest fet posa en relleu, una vegada més, la institucionalització de la corrupció a Catalunya”, ha insistit el diputat. “Tal com vam prometre en arribar al Parlament de Catalunya, Vox té la ferma voluntat de destapar l'entramat mafiós que el separatisme ha muntat al voltant de la Generalitat a costa dels diners dels contribuents catalans”, ressaltant que “és gravíssim que només vox a el Parlament de Catalunya estigui perseguint i denunciant aquesta malifeta”.

El grup parlamentari, a través de la diputada i portaveu de Salut, María García Fuster, fa mesos que denuncia al Parlament de Catalunya les possibles irregularitats que esquitxen el contracte sanitari més gran efectuat durant la pandèmia per part de l'ICS (Institut Català de Salut.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Carlos Gomez, volem bisbes catalans, 23/09/2022 - 11:34

"La Generalitat fabricó ‘ex post’ el expediente administrativo del pelotazo de 35 mill. en mascarillas para darle cobertura legal.
Arrancó el trámite el mismo día que Antifraude inició su investigación: 9 de abril de 2020. La Generalitat encubrió el pelotazo de las mascarillas con un expediente a medida"

elconfidencial.com 22-9-2022

#6 Gurguri, Barcelona, 23/09/2022 - 11:31

Que pena que solo VOX se atreva a denunciar los desmanes de la ficticia empresa de Vilafranca del Penedés.

#5 Yomismo, Sevilla, 23/09/2022 - 11:10

Faltan dos datos el valor de la compra era de 35 millones de €uros y se las compraron a un amigo de Joaquín Torra. No sé muy sospechoso es que si compras algo por 35 millones se lleve de comisión 24 el vendedor, eso no ocurre ni con los coches de lujo. O sea del precio de venta se llevó el intermediario una comisión del 68,57 %.

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 23/09/2022 - 08:49

Buf, con esta fiscalía bajo el mando del emperador Pedro I el guapo, poco se va a investigar.

#2 veritats com a punys, Girona, 23/09/2022 - 08:43

Igual igual que a Madrid, que van bloquejar totes les comissions d´investigació sobre compres de mascaretes etc. Molt coherent tot

#2.1 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet, 23/09/2022 - 10:57

Lo que hagan en Madrid me la suda que nos hayan robado a los catalanes 24 millones de euros con el beneplácito de la Generalitat es para meterlos todos el la cárcel, al Torra y su mujer incluidos que fueron los que dieron el visto bueno y los demás por callar y consentirlo

#2.2 veritats com a punys, Girona, 23/09/2022 - 13:51

per mi cap problema, pero mateixa vara de mesura per a tothom