Publicitat
Política · 30 de Novembre de 2021. 18:50h.

Vox proposa suprimir Igualtat i Acció Exterior

Demana destinar el pressupost a polítiques socials

Vox proposa suprimir Igualtat i Acció Exterior

Les conselleres d'Igualtat i Acció Exterior, Tània Verge i Victòria Alsina (Foto: @_VictoriaAlsina)

El grup parlamentari de Vox ha presentat més de 200 esmenes parcials al Pressupost de la Generalitat en les quals demana rebaixar el sou del president de la Generalitat, Pere Aragonès i eliminar "immediatament" les Conselleries de Feminisme i Igualtat i d'Acció Exterior, entre d'altres mesures, per destinar fons a polítiques socials.

Respecte a les retribucions del Govern i els sous d'alts càrrecs, la formació ha demanat rebaixar el sou de Aragonès de 132.855,82 euros a 86.542,07 euros -46.000 euros menys-, cosa que significa que el president "passi a cobrar un cèntim menys que el President de la Nació Pedro Sánchez". També ha presentat una esmena per per limitar les retribucions màximes salarials dels alts càrrecs i que aquestes no superin els 70.000 euros.

A més ha demanat suprimir "xiringuitos ideològics" com el Síndic de Greuges, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el Consell Audiovisual de Catalunya, el Diplocat, el Memorial Democràtic, l'Agència de Ciberseguretat i "les quinze ambaixades" que la Generalitat té en l'exterior, entre molts altres. “Una bona bateria de quiosquets polítics que només serveixen per a col·locar a amics dels quals manen”, segons ha expressat el portaveu adjunt de Vox, Antonio Gallego.

El partit, d'altra banda, exigeix la supressió de les pagues i prestacions econòmiques que reben els menors no acompanyats i, en contrapartida, proposa mesures per a garantir el benestar social i econòmic com "el fons per a fer costat a les famílies nombroses, fons vida amb mesures de suport a la maternitat, mesures de cura de suports pal·liatius i sociosanitaris i de prevenció del suïcidi en col·lectius vulnerables".

En matèria d'educació, Vox ha proposat un fons destinat a duplicar el nombre de places a les escoles oficials d'idiomes, d'erradicació de barracons, augmentar el sou dels professors de les escoles concertades i un fons de contingència per a pal·liar les pèrdues econòmiques dels col·legis que han perdut el concert educatiu. Respecte a l'àmbit de la seguretat, el grup parlamentari ha proposat l'augment d'agents de Mossos d'Esquadra a Catalunya i la millora dels seus recursos, així com noves dependències policials en tot el territori.

Així mateix, en les esmenes presentades, el grup parlamentari ha apostat també per augmentar els fons destinats a la lluita contra l'ELA i malalties rares, reduir les llistes d'espera sanitàries i augmentar les ajudes per a pobresa energètica.

Finalment, Vox aposta per donar suport al sector lacti i ramader, augmentar els fons dedicats a comerç de proximitat, un fons per a rellançar i reforçar el turisme, un altre fons per a ajudar al sector dels transportistes i un altre per a millorar la Catalunya rural.

63307-gallego.jpg

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Joaquim Moriscot Bernadell, L'Hospitalet de Llobregat, 02/12/2021 - 18:42

Vox vol suprimir la autonomia de Catalunya. En realitat, vol suprimir l'estat autonòmic.

#6 pepe, Andorra, 01/12/2021 - 10:26

A ver por donde salen los troletes del régimen con estas propuestas, q podrán gustar o no, pero son normales en un lugar donde los gastos estan disparados, yo lo llamaría corrupción, pero es solo mi opinión, el antivox q es UNO, podria explicar pq estas medidas son facha franco pantano pero la demagogia pepera, sociata y separata, no lo es.

#5 Flanagan, Tabarnia City, 01/12/2021 - 09:28

Lo lleváis claro,hasta que esta gente no toque las pelas no hay nada que hacer.

#4 Yomismo, Sevilla, 30/11/2021 - 22:25

1.000 millones de reducción de gasto público en estos presupuestos supondrían las medidas de VOX, se podría bajar la deuda pública a la par que sea umenta el gasto social en cisas reales no como los chiringuitos de Igual Da. Si fuera VOX pediría recortar el gasto en 4.000 millones empezando por cerrar TV3 y cortar todas las subvenciones.

#3 A.Bcn, Barcelona, 30/11/2021 - 20:59

Supongo que esto es sólo para empezar y que en un futuro próximo veremos proponer medidas más urgentes como convertir el palau de la generalitat en un bingo y el parlamento del Parque de la Ciudadela en un macrocasino con hotel. Todos saldríamos ganando.