Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2013. 20:50h.

Wert demana més "esforç" per evitar les xiulades al Rei

Considera que el sistema educatiu "té molt a dir" pel que fa al respecte als símbols espanyols

Wert demana més "esforç" per evitar les xiulades al Rei

Wert, en una imatge d'arxiu

José Ignacio Wert, ministre d'Educació, Cultura i Esport del govern espanyol, ha demanat més "esforç" per evitar xiulades al Rei com la que es va viure ahir diumenge a la final de Copa de bàsquet.

Wert, durant la seva participació al Fòrum ABC-Deloitte, ha dit que el sistema educatiu té molt a veure en aquest aspecte ja que es podria ensenyar a tenir "respecte" als símbols espanyols. 

"No ens hem d'acostumar a situacions tan vergonyoses. Alguna cosa hem d'estar fent malament quan en un pavelló amb 15.000 persones es produeix a l'arribada del Rei la xiulada a l'himne nacional", ha asseverat.

També ha remarcat la necessitat de fer un "enorme esforç pedagògic" perquè davant aquest tipus de situacions que "qualsevol país consideraria extremadament indesitjables" es tinguin les eines per prevenir-les.

"Al marge que cadascú pugui tenir la llibertat d'expressió, la convivència democràtica també s'expressa en el respecte als símbols i el sistema educatiu té molt a dir en això", ha afegit.

D'altra banda, preguntat per si se sent el "pim pam pum" dels suposats atacs de l'independentisme català, per dir que cal espanyolitzar els alumnes catalans, el ministre ha assenyalat que no li importa. "Si ho fos, l'hi diré amb tota franquesa: no m'importa. Jo crec que hi ha coses que un ha d'assumir si un creu en elles", ha asseverat.

El titular d'Educació ha indicat, però, que està "plenament convençut" que la polèmica després de les seves paraules al Congrés dels Diputats sobre la intenció del Govern d'espanyolitzar els alumnes catalans "està basada en una deliberada tergiversació".

"Ho he explicat fins a la sacietat: vaig voler dir que simplement un estudiant català rebi del sistema educatiu estímuls que li fessin sentir tan orgullós tant de ser català com de ser espanyol. I això ho vaig dir llavors i ho dic ara. I si això em converteix al 'pim pam pum' de l'independentisme català ja què hi farem", ha asseverat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 33, Catalunya, 12/02/2013 - 18:29

No és esforç ni falta fa. És democràcia i llibertat d'expressió. A més el poble pot opinar sobre la feina de qui li paguen el sou. Que s'aguantin!!!

#11 takolo3, Donostia, 12/02/2013 - 09:28

Es que esos 15.000 asistentes estan hartos de tus intentos de "españolizacion" reventando la convivencia en Euskadi y Catalanya para ganar unos votos al sur del ebro.

#10 Roger, L'H, 12/02/2013 - 07:16

Sha despañolizar mes wert si adoctrinem ale nens aixo no passara....

#9 Mustafa, barcelona, 12/02/2013 - 03:24

aquest ximple és més ximple del que imaginava!! quina vergonya d'estat democràtic espanyol. De debò , llegint els diaris estrangers , francesos , anglesos i fins i tot àrabs , se'n riuen tant d'Espanya , però , catalans ! no patiu a vos us defenso devant aquesta mala imatge d'Espanya ...

#8 fre, Barcelona, 11/02/2013 - 23:21

No voldrà que es posi l'himne a les escoles com quan el generalisimo que el va parir? Quina por fa aquest tipus de gent.
I pensar que als EEUU no és delicte cremar una bandera, convocar un referendum, ensenyar el que consideris a les escoles del teu estat... I com n'estan d'orgullosos del seu país.