Publicitat
Política · 6 de Maig de 2015. 13:49h.

Wert vol obligar Ensenyament a oferir castellà el proper curs

Rigau: “És l’últim intent d’acabar amb la immersió”

Wert vol obligar Ensenyament a oferir castellà el proper curs

Rigau, durant la roda de premsa

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha considerat que el recurs presentat aquest dimecres pel Govern espanyol és “l’últim intent d’acabar amb la immersió lingüística” abans que acabi la legislatura.

Rigau, en roda de premsa, ha assenyalat que és “un disbarat i una ofensa política” i ha demanat a les famílies catalanes que estiguin “tranquil·les” perquè “la matrícula es farà amb tota normalitat. La força de les al·legacions ens permetrà mantenir el model”.

D’aquesta manera, ha confirmat que la Generalitat presentarà al·legacions al recurs i ha manifestat que “continuarem defensant el nostre model lingüístic i el ritme pedagògic dels nostres centres”. També ha lamentat que el ministre Wert “pretén que enviem un burofax a un milió i mig de persones per avisar d’un dret no previst en cap sentència ni llei”.

L'Advocacia de l'Estat, en efecte, ha presentat un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb el qual demana obrir un nou període de matriculació escolar a Catalunya en què es garanteixi que el castellà sigui llengua vehicular el proper curs.

El recurs ha estat admès a tràmit per la "inactivitat" de la Generalitat en relació al desenvolupament normatiu respecte a la Constitució i la LOE que fixa l'ús del castellà en una proporció raonable per a la seva impartició ordinària a les aules, segons ha indicat el Ministeri d'Educació en un comunicat.

Publicitat
Publicitat

130 Comentaris

Publicitat
#62 RFR, Barcelona, 08/05/2015 - 00:35

Nacionalistas: como decís que este maravilloso sistema de inmersión consigue que dando todas las horas en catalán se aprende bien el castellano, hagamos una cosa, allí donde el catalán es muy mayoritario tipo Girona, hagamos una inmersión todo en castellano, y el catalán ya lo aprenderán en la calle

#61 BEJOTA, bcn, 07/05/2015 - 17:47

PER A COMPETIR A CATALUNYA , PER AQUEST ORDRE:ENGLISH ,CASTELLANO I CATALÁ.L REST ,SÓN MONSEGUES.

#60 hector, bcn, 07/05/2015 - 17:38

Aqui a catalunya surten els estudiants sapiguent catala, castella i angles, i ens foten a parir. A espanya amb el seu model linguistic els surt un president que nomes coneix un idioma, i ens critiquen a nosaltres i ens volen canviar a nosaltres, volen canviar les coses on no governen!

#59 Carlos Gomez, Bcn, 07/05/2015 - 12:35

Aixo s´ensorra i aviat tornarem a ser normals.
Senzilla i simplement normals.

#58 Carlos Gomez, Bcn, 07/05/2015 - 12:34

Utilitzar aixo, excitar a la parroquia recurrentment pel periil de desaparicio del catala i la extincio dels catalans com el Poble de Deu es una artimanya molt utilitzada per aquesta gent.
La seu embargada, les enquestes demolidores, Ciutadans pujant i la gent tipa de tanta farsa.
Maig i Setembre