Publicitat
Política · 1 de Juny de 2009. 19:29h.

Wikipedia modifica la seva biografia de Vidal-Quadras

El PSC havia editat un cartell amb l'enllaç a la biografia del candidat del PP

Wikipedia modifica la seva biografia de Vidal-Quadras

Cartell electoral del PSC amb l'enllaç a wikipedia

L'enciclopèdia d'internet Wikipedia ha modificat la seva biografia del candidat del PP a les eleccions europees, Aleix Vidal-Quadras -posant un text més moderat-, que el PSC va recomanar consultar a les seves tanques i cartells publicitaris per convèncer els electors que no el votin pel seu perfil gaire conservador. Des que el PSC va incloure fa uns dies un enllaç als seus cartells electorals per connectar amb la biografia de Vidal-Quadras, s'ha produït un canvi en la informació de wikipedia i s'han suprimit algunes referències i adjectius de l'anterior text.

De fet, aquesta pàgina web fa constar encara que "un o més wikipedistas estan treballant actualment en estendre aquest article o secció", i diversos internautes polemitzen en la web sobre les afirmacions que es fan respecte a l'expresident del PPC.

Fa uns dies es podia llegir en aquest lloc web que Vidal-Quadras descendeix d'una de les famílies més prominents de l'alta burgesia barcelonina i que el seu besavi era "armador, banquer i traficant d'esclaus." Ara s'han suprimit aquestes últimes referències sobre les activitats dels seus avantpassats.

La biografia subratllava anteriorment connexions de Vidal-Quadras amb representants de l'extrema dreta espanyola, mentre que ara es limita a apuntar que forma part del patronat d'honor de la Fundación para la Defensa de la Nación Española (Denaes).

En l'àmbit ideològic, fa uns dies s'afirmava que Vidal-Quadras era "àmpliament conegut per la seva hostilitat al catalanisme en totes les seves formes", mentre que ara s'apunta la seva "manifesta oposició al catalanisme i al nacionalisme català", i es recorden polèmiques declaracions seves.

En el mateix sentit, si fa uns dies es destacava que la família de Vidal-Quadras havia estat relacionada amb "l'ultraconservador" Cercle Artístic de Sant Lluç, i ara s'elimina aquest adjectiu.

Wikipedia recull també ara el text que el PSC està usant amb la biografia de Vidal-Quadras de la seva web com a recurs publicitari en aquestes eleccions europees.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Sharp I, Tarragona, 02/06/2009 - 10:42

Se podrá estar o no de acuerdo con las tesis de Vidal Cuadras, pero entre éste catedratico y ciertos elementos de bibiografía "academica" corregida, no hay color. Vidal Cuadras es a veces demasiado arrogante, pero inculto. No

#6 Carles Puyol, Catalonia is not spain, 02/06/2009 - 09:50

El Sr. Alejo ja el coneixem i no val la pena perdre més temps amb ell. És un català franquiste, poc inteligent i que està a Europa per defensar Espagna (no Catalunya)que és el que li convé

#5 robert, bcn, 01/06/2009 - 22:55

psoe-pp son les dues cares de la mateixa moneda. Els uns (psc ) fan de policies bons en un esquema ben definit

#4 Andreu, Barcelona, 01/06/2009 - 22:42

Anticatalanista però català normal...

Doncs jo també em considero catalanista però no tinc res a veure amb tu.

#3 Gallardo gallardete, Búger, 01/06/2009 - 22:30

La diferencia es que Gallardón ya no se relaciona con el franquismo, mientras Vidal CUADRAS sí se sigue relacionando