Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2017. 11:31h.

'Xantatge' de JxCat a Esquerra

La candidatura deixa clar que votar un altre president que no sigui Puigdemont "és legitimar l'article 155"

'Xantatge' de JxCat a Esquerra

Oriol Junqueras i Carles Puigdemont, en una foto d'arxiu

El programa de Junts per Catalunya considera Carles Puigdemont com l'únic president possible encara que la candidatura de l'expresident no guanyi les eleccions i adverteix Esquerra que apostar per un altre candidat "és legitimar l'article 155".

El programa remarca que la candidatura de JxCat es compromet a "restaurar el president de Catalunya, Carles Puigdemont" i subratlla que "aquestes eleccions són per restaurar la democràcia, no per escollir un nou president". "El Parlament va escollir Carles Puigdemont com a president de Catalunya. Impulsar qualsevol altre candidat és legitimar l'article 155 i l'atac a la democràcia", sentencia.

Un dels objectius de la candidatura és "derrotar el tripartit del 155 a les urnes" i es compromet a "restituir les institucions catalanes, el president i el Govern de la Generalitat i el Parlament" i estan disposats a "continuar, d'acord amb el mandat democràtic del 27 de setembre i de l'1 d'octubre, la construcció de la República catalana".

"Disposar d'un estat -considera- és l'únic instrument per millorar la cohesió social (protegir les persones), augmentar la prosperitat (protegir el territori, el medi i l'economia), i disposar d'un marc institucional òptim en benefici dels 7,5 milions de catalans".

Finalment, vol "posar fi a l'aplicació de l'article 155 i a la intervenció financera de la Generalitat" i "exigir la revocació de les causes pendents per motius polítics i posar fi a l'estat d'excepció". "Un govern no pot estar perseguit i empresonat per complir el seu programa electoral legal i legítim", conclou.

6 Comentaris

Publicitat
#6 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 17:07

Uno que se llama a sí mismo presidente legítimo resulta que se presenta a unas elecciones ¿para?... Si ya eres legítimo no te presentes a elecciones y si te presentas es porque aceptas de facto que no lo eres. Sólo tus borreguillos te comprarán la moto.

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 05/12/2017 - 17:07

Uno que se llama a sí mismo presidente legítimo resulta que se presenta a unas elecciones ¿para?... Si ya eres legítimo no te presentes a elecciones y si te presentas es porque aceptas de facto que no lo eres. Sólo tus borreguillos te comprarán la moto.

#4 M, Sabadell, 05/12/2017 - 15:41

No hace falta legitimar algo que ya es totalmente legitimo

#3 Sergi, Barcelona, 05/12/2017 - 14:06

El president fugado, huido, al que nadie nunca voto, al que pusieron a dedo, ahora nos dicen que es el "president legitim". Lo de esta gente es de aurora boreal.

#2 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 05/12/2017 - 13:38

Pues por una vez tienen razón los mangantes del 3%, si la elecciones son ilegítimas y no sé qué más eslóganes que han rebuznado, tiene sentido que, tras la previsible victoria electoral de los catalibanes, todo vuelva a estar como estaba, siquiera como demonstración de la firmeza catalana. Puchi, torna a casa tevaaaaaaaaaaaaaa, siusplau!