Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2019. 21:21h.

Xarnegos en els Mossos

Ángel Gómez, mosso sancionat: “se'ls va colar la xarnegada amb les presses”

El president de la Unió de Mossos per la Constitució, Àngel Gómez, ha assegurat en una entrevista a e-notícies que el percentatge d'agents independentistes a l'àrea metropolitana és “escàs” perquè van haver de recórrer a la “xarnegada” pel “desplegament precipitat” que hi van fer.

“Amb les presses van tirar de gent del cinturó metropolità de Barcelona que parlava castellà” i “se'ls va colar la xarnegada”, ha explicat Gómez, qui ha considerat que el percentatge de mossos independentistes en algunes comissàries de Girona i d'àmbits rurals és “predominant”.

Goméz ha perdut la seva destinació i ha estat sancionat a vuit mesos sense feina ni sou per declarar en dues entrevistes -una a OK Diario i una altra a Intereconomía- que “acato la legalitat” i “alterar dels riscos que suposen pretendre aconseguir objectius polítics instigant grans alteracions de l'ordre públic”. Segons el seu testimoni, la Policia de la Generalitat va considerar aquestes declaracions un “detriment a l'honor i la dignitat del cos”.

D'altra banda, ha denunciat que “no s'ha fet res” contra els CDR que van llançar excrements davant les portes dels jutjats per “falta de voluntat política”. L'agent ha assegurat que hi ha mossos que "qüestionen" que sigui delicte llençar escombraries als jutjats.

Gómez ha explicat que “per atzar es va arribar a identificar el vehicle” en què viatjaven els CDR que van cometre els fets, però “no s'ha fet res, no s'ha imputat a ningú, no s'ha investigat a ningú, no s'ha processat a ningú, no s'ha detingut ningú”.

“He estat present en un briefing en el qual ha dit que no està clar i es qüestiona molt que sigui un delicte l'tirar excrements i coaccionar al poder judicial”, ha assegurat el president de Mossos per la Constitució.

Pel que fa al mosso Albert Donaire, conegut pel seu posicionament obertament independentista, Gómez ha indicat que “de manera oficiosa” la “cúpula del cos li ha cridat, no a l'ordre, sinó per dir-li que al final per guardar les formes anem a haver de formar expedient i fins i tot instruir un atestat penal perquè et processin”.

“Agafa't una excedència i et recol·loquem a l'ANC, fins i tot guanyant més”, és la recomanació que l'haurien fet a Donarire, segons Àngel Gómez.

També ha explicat que el mosso que va dir “la República no existeix, idiota” ha rebut un “advertència verbal”. “És una nota desfavorable en el seu expedient. No li suposa perjudici econòmic, però si a la seva carrera, al seu honor i a una probable pèrdua de destinació”.

Ángel Gómez, fotografiat avui a Barcelona
Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#21 Catanyol, Girona, 12/10/2019 - 12:45

Tendrias que entrevistar tambien a Inma Alcolea, de Girona, caporal de los mossos sancionada tambien...

#19 IÑIGO, castelló, 11/10/2019 - 11:43

Sr Rius, haga usted una comparativa entre la creación de los Mossos y la Ertzaintza. Mientras muchos guardias, militares y policías entraron en los mossos, el PNV impidió que la ertzaintza se crease a partir de las FFSS españolas. De hecho, los primeros instructores de la policía vasca fueron agentes israelíes contratados por el Gobierno vasco.

#19.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 11/10/2019 - 15:26

No es cierto.

#18 TARARÁ, Barcelona, 11/10/2019 - 10:22

Pensar-se que el fet de ser català és un plus, dons, ja està tot dit, de quin és l'ADN 100% català.

#17 Mathew, Terrassa, 11/10/2019 - 10:19

las cosas y como van, se sabrán.

#16 Mathew, Terrassa, 11/10/2019 - 10:19

para hacer perder el tiempo a la persona afectada, a las personas afectadas, etc...
Creáis más desafectos: que si España es Turquía ¿Y Catallunya que es Suiza a caso? Por sus hechos los conoceréis y ya véis que no digo a que Departament o Departaments y a qué unidad administrativa, centro de trabajo, cargo, etc... le afecta.
Nunca al paso que