Publicitat
Política · 29 de Gener de 2014. 18:45h.

‘Xarnegos’ indepes

Proliferen els perfils de Twitter en castellà favorables a la independència

‘Xarnegos’ indepes

Una imatge dels tres perfils de Twitter

A Twitter existeixen diversos perfils favorables a la independència de Catalunya, però de persones que tenen el castellà com a llengua materna, que tenen forts lligams familiars amb Espanya o bé que es manifesten com a 'xarnegos', com la "Catalunya diversa" i s'expressen en català.

Un dels comptes a Twitter d’aquest tipus que té més seguidors (prop de 14.000) és el de ‘Indep. en castellano’ (@IndEnCastellano), creat per un “grup heterogeni de ciutadans” residents a Catalunya que mantenen vincles culturals i familiars amb altres zones d’Espanya i que s’expressen habitualment en castellà, tal com es defineixen en el seu bloc.

Una de les últimes piulades que van fer des de @IndEnCastellano anava dedicat a la crisi interna del PSC, amb els diputats crítics que van votar a favor de la petició a l’Estat per celebrar la consulta: “El españolismo se adueñó del PSC y con él ha llegado el autoritarismo, el acoso a la diferencia y el incumplimiento del programa electoral”, apuntaven a Twitter.

També són força actius a Twitter l’associació independentista de gent amb cultura i llengua castellana anomenada ‘Súmate’, que dóna suport a la consulta pel dret a decidir per construir una “Catalunya millor”, segons expressen a la seva pàgina web. El compte @sumate_asoc ja té més de 12.000 seguidors.

Amb el nom de ‘Xarnegos’ també existeix un perfil a Twitter batejat @xarnegosperlain que manifesta el seu suport a la independència, en aquest cas en català: “Som la Catalunya diversa. Som independentistes. Som Xarnegos. Tenim dues llengües, el català n'és una. Farem lliure aquest país”. Així es defineixen en un compte que té més de 4.600 seguidors.

Un altre compte que es va crear des d’Espanya a favor de la independència és ‘Españoles por la Independencia de Catalunya’, promogut pel consultor estratègic Antonio Camuñas, per exposar tesis favorables a la secessió.

El perfil de Twitter @EPIC_2014 ha estat bloquejat fins a tres vegades arran de l’allau de demandes de bloqueig enviades pels internautes més actius, tant del sector més espanyolista com dels independentistes que es pensaven que es tractava d’una trampa encoberta. Actualment el compte no existeix.

Publicitat
Publicitat

119 Comentaris

Publicitat
#82 Casper, Bcn, 01/02/2014 - 09:57

Unos imbéciles o unos interesados.

#81 Entre tots ho estem aconseguint, sí i sí, 30/01/2014 - 21:33

Des de Miami, suport al referèndum de Catalunya:

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència. Hi ha persones de Hong Kong, New York, Mèxic, Dublin...

#80 Junts construïm un nou país, un país millor, LA REPÚBLICA CATALANA, 30/01/2014 - 21:31

Des de Hong Kong, suport al referèndum de Catalunya

http://www.youtube.com/watch?v=RYisZZ8vhpM

persones d'arreu del món graben un vídeo, es presenten i expliquen que donen suport a Catalunya i al referèndum d'independència. Hi ha persones de Hong Kong, New York, Mèxic, Dublin...

#78 ###~~XAPURREAU(=ARAGONÉS Oriental)~~~###, ~XAPURREAU(=ARAGONÉS Oriental)~, 30/01/2014 - 20:17

El Parlament-CAT NO tiene competencias ni políticas ni morales para IMPONER nada a Aragón, Reino cabecera de la antigua Corona de Aragón...y menos el dialecto "catalán"(=LEMOSÍN-OCCITANO-PROVENZAL)...En la FRANJA se habla XAPURREAU(=ARAGONÉS Oriental).....................

#77 poco, a poco, 30/01/2014 - 20:15

¡Por fin los independentista se empiezan a expresar en la verdadera lengua de los catalanes!