Publicitat
Política · 4 d'Octubre de 2010. 22:31h.

Xavier Bosch 'colla' Montilla

El president no revela si renunciaria a l'escó, però admet que "al país se li pot servir des de molts llocs"

El president de la Generalitat, José Montilla, ha estat entrevistat a Palau i en horari de màxima audiència -a diferència de la resta de candidats- al programa 'Àgora' de TV3, però el presentador, Xavier Bosch, no ha defugit cap qüestió espinosa.

Bosch, entre d'altres temes, li ha preguntat si "Catalunya està fatigada de tripartit" com va afirmar el conseller Maragall i Montilla ha contestat que "està fatigada d'altres coses" en al·lusió a l'atur. El presentador li ha recordat llavors que, durant el seu mandat, hi ha 250.000 aturats més.

També si no és "una contradicció" acusar a CiU de ser independentista després d'haver governat amb Esquerra i Montilla ha recordat que "jo no sóc independentista". Xavier Bosch ha qüestionat, d'altra banda, la presència d'ERC i ICV en la recent manifestació a Sabadell contra el Quart Cinturó perquè "es pot anar a missa i repicar al mateix temps?".

José Montilla ha deixat clar igualment que Joan Boada "no va fer bé" en anar-se'n a Girona, però que "no es motiu per cessar-lo", però Xavier Bosch li ha preguntat igualment si "Iniciativa se n'ha sortit al Departament d'Interior" alhora que ha qualificat de "traspàs enverinat" el traspàs de Rodalies.

L'entrevista ha pujat fins i tot de to quan ha sortit el tema del dret a decidir i el presentador del programa li ha demanat si "no hi haurà un pas més enllà amb vostè de president". Montilla ha recordat que "això no ho preveu l'Estatut" i respecte a la manifestació després de la sentència que "no confongui vostè la part amb el tot". També si per tornar a la "política de peix al cove" calia "un nou Estatut" i si "el treu de polleguera que els mitjans de comunicació parlin de les dues ànimes del PSC". Montilla ha qualificat Castells d'"excel·lent conseller" malgrat haver renunciat anar a les llistes.

La darrera pregunta ha intentat resoldre també la incògnita que plana darrerament sobre la política catalana: "si vostè no és president de Catalunya tornaria a l'escó de diputat?". "Jo em presento per ser president de Catalunya", ha contestat el candidat del PSC. "Qualsevol altre propòsit no em passa ara pel cap", però "al país se li pot servir des de molts llocs".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 54 díes i al carrer, Barcelona, 06/10/2010 - 12:48

Fa temps que pronostico que l'ego que gasta en Montilla, no li permet quedar-se com a cap de l'oposició

#8 Carles, Cardona, 05/10/2010 - 14:04

Doncs a mi no magrada el Montilla però penso que es va defensar prou bé. Ja sé que els hoolignas de CIU li direu de tot però sigueu objectius i admeteu que va ser correcte, respectuós i coherent. El mínim que se li pot exigir al president de tots els catalans.

#7 david, barcelona, 05/10/2010 - 13:22

laila, vaig treballar a la generalitat a lultim govern del pujol i si es possible, ja que l'entrevista està feta a la planta baixa, per on entren els cotxes oficials des de la plaça de sant jaume

#6 Ramon, Barna, 05/10/2010 - 10:24

El Montilla surtirà corrents cap a Madrid l'endemà mateix de les eleccions.

#5 PorelimperiohaciaDios, Barcelona, 05/10/2010 - 09:51

Estic segur que aquest "se Li pot servir" l'ha dit Montilla. Mare meva, quins nivells, en mans de qui estem...