Publicitat
Política · 3 de Gener de 2017. 13:47h.

Xavier Domènech reclama noves eleccions “ja”

El dirigent d'En Comú Podem diu que "en aquests comicis es constarà novament que l'Estat autonòmic està esgotat"

Xavier Domènech reclama noves eleccions “ja”

Xavier Domènech (foto: Cadena Ser)

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha reclamat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui “ja” eleccions per tal de resoldre la crisi territorial que hi ha a Espanya, en comptes de tornar a repetir una consulta com la del 9 de novembre del 2014.

“La idea d'un referèndum unilateral, ara mateix, no sabem en què es diferenciaria del 9-N, que va ser una consulta, un procés participatiu que va implicar una gran participació, però que no va tenir efectes polítics o jurídics vinculants”, ha assegurat Domènech en una entrevista a la SER. “Nosaltres el que diem és que a Catalunya el que fa falta és unes eleccions ja”, ha reblat.

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés ha explicat que “en aquests comicis es constatarà novament que l'Estat autonòmic, tal com el coneixem a Catalunya, està esgotat”. “Catalunya ha d'anar molt més enllà de la situació actual. Però es constatarà també que fan falta uns pressupostos socials i que hi hagi un govern el president de qual hagi pogut ser votat”, ha afegit.

Les declaracions de Domènech arriben després de la cimera pel referèndum de fa deu dies, d'on va sortir un front comú dels independentistes i els comuns per reclamar una consulta pactada.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#12 Xexo, Premia, 03/01/2017 - 22:02

Que bien se lo monta no tiene pinta de que le guste trabajar si no mas bien de vivir del cuento

#11 joan, manresa, 03/01/2017 - 18:04

tinu.)pro encare quedem moltes personas a Casa Nostra més grans de 50 Anys...,sí,ya sabem lo que varin dir Vostés (sinó en Comun Podem)si el seu partit espanyol,li recordem...?.Van dir ,que si només votesin al Estat Espanyol els menors de 45 anys ,Iglesias sería President.De moment li toca esperar

#10 PREGUNTA, Carcelona, 03/01/2017 - 18:03

Si ganaron el 9N, si ganaron las últimas elecciones a las que el Arturo Mas definió como plebiscitarías, si ademas tienen mayoría en el parlamento, por que no son ya independientes y necesitan otro referendum?, todo es una gran mentira?

#9 joan, manresa, 03/01/2017 - 17:59

El Casal,18 h,i tancant la paradeta.--¿ I que vol Sr.Xavier..,un President al seu gust..?Un President que per els seus "picarols ideologics"dit d'altre manera,de "podemitas i cupaires"el puguin fer fotre fora ni que sigui votat democraticament..???Sabem quinas son las sevas intencions politicas..,(

#8 Pepón, Bcn, 03/01/2017 - 17:27

Quizás tenga razón y haya que volver a recentralizar y cerrar parlamentos que sólo se dedican a conspirar contra el Estado y empozoñar.