Publicitat
Política · 5 d'Octubre de 2010. 11:41h.

Xavier Folch sí que creu que el tripartit és un guirigall

"Han pesat tant les discrepàncies, les picabaralles, els desacords, que han donat una imatge de desgovern"

Xavier Folch sí que creu que el tripartit és un guirigall

Xavier Folch (Imatge: L'Avenç)

L'editor Xavier Folch, que va ser diputat del PSUC en la primera legislatura i posteriorment va ser el director del Institut Ramon Llull amb Pasqual Maragall de president, ha assegurat que els set anys del tripartit "no ha estat una etapa engrescadora. A part dels errors que s’han comès, alguns d’ells molt visibles, i del fet que és evident que s’han fet algunes coses molt bé (llavors és quan els polítics diuen allò de 'no hem sabut comunicar la nostra gestió'), han pesat tant les discrepàncies, les picabaralles, els desacords, que han donat una imatge de desgovern, que és una de les coses més negatives que hi pot haver".

En una entrevista a 'L'Avenç', l'exaltcàrrec del Govern ha apuntat, sobre les eleccions del 28N, que "no és que guanyi CiU, és que perdran els altres. Crec que el pitjor és que això pot alimentar la desafecció cap a la política, i aleshores no hi ha renovació de la política. I quan apareixen nous polítics –aquesta és potser la reflexió d’un home gran–, penses: 'Què han fet, aquests? D’on vénen? En què han treballat?' Són gent que ha estat feinejant a la cuina del seu partit, però que no s’ha hagut de guanyar la vida mai. I el problema dels partits és que els ensenyen, sobretot, a obeir. El gran actiu que tenia en Pasqual Maragall era que, primer, ell no era obedient, i segon, el que ell valorava de la gent que l’envoltava no era l’obediència. Però aquesta via no ha funcionat".

Sobre Montilla, l'editor ha assenyalat que "és cert que no diu bestieses, i que no comet grans relliscades, però... en quin moment et pot haver engrescat? ¿En el moment de la reacció davant la sentència del TC? Però després ve la manifestació del 10-J. Una de les coses imperdonables, en tots els partits polítics catalans, però especialment en els dos grans, i sobretot en el PSC, és la gestió que han fet del gran èxit de la manifestació del 10-J".

En aquest sentit, ha afegit que "aquella manifestació, ben administrada, hauria pogut donar molt de cara a Madrid, però ha quedat en no res, sobretot per l’actitud dels socialistes catalans a Madrid: ¿com es pot no votar a les Corts la mateixa resolució que s’ha aprovat aquí, i a proposta seva? Això no hi ha ningú que ho pugui entendre. No entenc com no se n’adonen. Ja sé que ells han decidit que és millor que no s’enfadi la direcció del PSOE a Madrid. Però, francament! El pitjor no és tant que això pugui portar al votant emprenyat, sinó al no-votant, a  l’allunyament de la política. La gent que ha anat a aquella manifestació, gent jove i gent gran, gent de tot arreu, un dissabte de juliol a la tarda, i que després se’n riguin... Això és riure’s de la bona fe de la gent, menysprear-la. Però no tinc cap solució, eh?".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Demetrio, deltebre, 05/10/2010 - 16:21

toma y la inmesa mayoria de la gente de la calle!!!!