Publicitat
Política · 30 d'Octubre de 2020. 09:46h.

Xavier Vendrell amenaçava d'enviar un colombià per donar "dues hòsties"

Es va reunir amb Alba Vergés "per obtenir tracte de favor"

Xavier Vendrell amenaçava d'enviar un colombià per donar "dues hòsties"

La interlocutòria del jutge Aguirre sobre la connexió russa del procés explica que Xavier Vendrell va amenaçar d'enviar un colombià per donar "dues hòsties" arran d'una demanda de l'empresa Invalcor a un concurs guanyat per l'exdirigent d'ERC amb l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques". També assenyala que es va reunir amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per "obtenir tracte de favor" en aquest cas.

"A la vista de la demanda presentada per Invalcor al concurs guanyat per Vendrell amb l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques (ICAM), aquest no dubta a afirmar que parlarà amb el Departament, s'infereix que per aconseguir un tracte de favor i tant és així que el 2020.10.02 es va reunir amb l'Alba Vergés en una trobada que va durar més de tres hores i de què li va dir a la seva dona que havia anat molt bé".

"Respecte a aquesta trobada amb Alba Vergés, Vendrell volia fer-li algunes reflexions. Que ja ho ha explicat a la secretària general. Reflexions que, segurament, anaven encaminades a obtenir un tracte de favor respecte a l'adjudicació de l'ICAM".

"Després de la denúncia d'Invalcor, Vendrell li va comentar a Domingo Tercero que està tancat el contracte de ICAM. Que sense el contracte de l'ICAM l'empresa no val res. Que, si volen pledejar que pledegin, que facin el que els doni la puta gana i com em s'inflin molt els ous, els hi enviaré un colombià i els donaré dues hòsties a cadascun perquè no hi ha dret..."

"Cal no oblidar que l'adjudicació de l'ICAM a la UTE formada per Certificació de Lesions, SL i IN2 Enginyeria de la Informació, SL ha ascendit per als anys 2018 i el 2019 a 442.672,00 euros".

"No obstant això, la investigació ha posat de manifest que l'adjudicació de l'ICAM seria irregular no només per la pròpia denúncia presentada per la societat Invalcor sinó per les dades que es desprenen de la intervenció telefònica ja que Xavier Vendrell reconeix no disposar del material tècnic exigit. Tant és així que va arribar a comentar que havien de trobar, comprar, llogar o el que fos el material tècnic requerit en el concurs. Que han de comprar-los ja. De fet, Vendrell afirma que en la seva primera licitació amb l'ICAM a Lleida la seva empresa només era una direcció, no tenia res comprat i que quan es van adjudicar va comprar el laboratori i punt".

"A més, i pel que fa a aquesta nova adjudicació, el mateix Tribunal Català de Contractes de Sector Públic fa referència a l'apartat IX de el Plec de prescripcions tècniques de que exigeix mitjans tècnics de dinamometria isocinètica el que suposaria una modificació improcedent en les condicions de licitació a l'acceptar els mitjans aportats per la UTE ".

"Respecte al funcionament de l'ICAM, Vendrell havia deixat entreveure que és irregular doncs estaria derivant proves a centres privats a través de mútues de viva veu i que no els poden enxampar, és molt difícil poder enxampar, és molt difícil".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#32 Gregari, VNG, 02/11/2020 - 09:09

L'estaca d'ERC ja està podrida abans de començar a governar? I la de Convergència ja ho está també
des de que va començar, Ufff!

#31 Narcís de la Ceba, Sant Higini de Matafaluga, 31/10/2020 - 10:41

Però el colombià que parli en català... si no, li demanarem el llibre de reclamacions!!

#30 gurguri, Barcelona , 30/10/2020 - 20:33

En plena pandemia el GOVERN hablando de negocios con estos mafiosos, y COMIN presuntamente nombrando desde sus Vacaciones bien pagadas altos cargos en Sanidad.Y los seguiran votando porque durante 30 años los enchufes y el clientelismo llegan a mucha gente que vive a todo tren.

#29 Decebut, bcn (tbn), 30/10/2020 - 19:07

Són tan monos! Després s'estranyen que no amplien la base ! Què raro, eh??

#28 joan, manresa, 30/10/2020 - 18:26

Des de " Collmin",tencant ya la paradeta...,qui sap si per ultima vegada...,corren molts mals aires per aquestes contrades..,corren de nou uns "buldogs" amb moltes ganes de mossegar..,i tenen molts cadellets que volen tornar a "mamar" de las seves llets.....,pobre CAT, si tornen aquestes feres..,mala peça tornem a
tenir al teler. ENS REPANSARE