Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2008. 23:35h.

"Xirinacs va morir d'amor com Jesús"

La Generalitat dóna suport a l'homenatge amb la presència del conseller Tresserras

La Generalitat ha donat suport a l'homenatge a l'exsenador Lluís Maria Xirinacs amb la presència del conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras. El conseller ha estat la única presència institucional en un acte en el que el Mossèn Dalmau, amic personal de l'exsenador, l'ha comparat amb Jesucrist. "Jo crec que Xirinacs va voler morir com ell volia i com Jesucrist morí d'amor, cal tenir en compte que Xirinacs era un místic", ha assegurat. "Per què va morir Xirinacs? No va morir d'odi o de gelosia, no va morir de cap depressió, no va morir d'avorriment, no va morir de malaltia, no va morir d'accident. Va morir d'amor com Jesús de Natzaret", ha afegit.

Mossèn Dalmau ha seguit dient que "ningú ha dit mai que Jesús de Natzaret es va suïcidar, però els fets canten". El religiós ha afirmat que Jesucrist "amb els apòstols es dirigia cap a la boca del llop, a Jerusalem, en temps de Pasqua, a celebrar la pròpia Pasqua, i per assegurar el cop organitza una manifestació popular no autoritzada on el poble canta amb entusiasme 'al·leluia, visca el rei d'Israel'. Això és un crit nacionalista, és com si ara, i aquí, cridéssim tots a ple pulmó i entusiasmats 'al·leluia, visca Catalunya, un nou estat europeu'". 

"Jesucrist es va deixar matar per amor al seu pare i a tota la humanitat, amb un esforç terrible. Xirinacs es va deixar morir per amor als homes i dones de la nació catalana", ha afegit. Mossèn Dalmau ha conclòs assegurant que "mai he deixat de creure en un acte heroic i Xirinaics fou un heroi ben conscient, tenint de referent directe a Jesús de Natzaret, a Gandhi i a Ramon Llull".

Veure fotogaleria

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 jORDI, del segrià, 14/10/2008 - 17:35

A veure qui la diu més grossa. Mn Dalmau, retiris. Els fruits que han donat el vostre ministeri ja està clar. Els fruits d'un element com en Xirinacs també. Sols les eskerres anticlaricals, anticatolikos se'l fa seu. Ja està tot dit.

#32 Ramon Oromi Farre, Tornabous, 14/10/2008 - 15:35

Gràcies mossèn Dalmau, per les vostres paraules.
Gràcies Xiri, pel teu testimoni de vida i compromís.

#31 Ramon, Barcelona, 14/10/2008 - 15:07

Mira que als nostres progres els agrada de fer lleis i de reglamentar-ho tot. Jo els en suggeriria una de nova: qui presumeixi d'haver "corregut davant dels grisos", inhabilitat a perpetuïtat per a qualsevol càrrec públic. Per patètic.

#30 Ramon, Barcelona, 14/10/2008 - 14:59

"I tu què vas fer, per la llibertat, papa?". "Jo vaig córrer davant dels grisos!". Es pot ser més patètic? Sí. Se'n pot ser més encara. Es pot adobar-ho dient que no s'ha de baixar la guardia perquè "encara continua havent-hi molts fatxes".

#29 Ramon, Barcelona, 14/10/2008 - 14:55

Els nostres progres, tant de "córrer davant dels grisos", tant de "córrer davant dels grisos", que, estava cantat, tot s'encomana: no poden ser més grisos. No tenen ni una puta conversa.