Publicitat
Política · 6 de Novembre de 2016. 10:42h.

Xiulada a favor de la xiulada

Protesta davant la Delegació del Govern contra la declaració de Santiago Espot a l’Audiència Nacional

Xiulada a favor de la xiulada

Imatge del cartell de la xiulada

El col·lectiu que va organitzar el pregó sobiranista de Toni Albà per la Mercè ha convocat aquest dilluns una xiulada davant la Delegació del Govern per protestar “perquè l'Estat espanyol investiga Santiago Espot per la xiulada de la Copa del Rei del 2015”. L’acte se celebrarà el mateix dia que el líder de Catalunya Acció està citat a declarar a l’Audiència Nacional per aquests fets.

Els integrants del ‘#MoltesMercès’ asseguren que la causa contra Espot és “un judici polític a un ciutadà que no és cap càrrec electe”. A més diuen que pot obrir una “veda” contra qualsevol persona que “fent ús de la seva llibertat d’expressió, faci declaracions, escrigui articles o es pronunciï de qualsevol manera possible en contra de l’Estat i els seus símbols”.

Els organitzadors de la xiulada afirmen que “s’està vulnerant la democràcia” i que fins i tot es malmet “allò que salvaguarda la seva estimada Constitució: la llibertat d’expressió”. Per aquest motiu organitzen aquest acte amb la finalitat de  “denunciar en forma de xiulada/paròdia la nova fase de repressió de les legítimes reivindicacions dels catalans”.  Tanmateix insten les grans organitzacions cíviques del país “a ser coherents i tal i com fan amb els càrrecs públics manifestar-se en la defensa d’un ciutadà que no ha fet altra cosa que expressar en un estadi allò que els espanyols no ens deixen decidir a les urnes”.

El col·lectiu ‘#MoltesMercès’ assegura que amb aquest acte “no resoldrem la qüestió” però defensen que “amb les eines que es tingui a la mà en cada moment, ni callarem ni pararem, fins que la nostra voluntat de llibertat no sigui reconeguda, respectada i puguem exercir-la”.

Santiago Espot està citat a declarar en qualitat d’investigat per haver firmat en nom de Catalunya Acció un manifest conjunt amb altres entitats on s’instava a xiular l’himne espanyol i al Rei Felip VI a la final de la Copa del Rei del 2015. La xiulada de ‘#MoltesMercès’ està convocada a les 19.00 hores. 

Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Manolo, Barcelona, 06/11/2016 - 17:50

Oytra vez con el cuento de libertad de expresión
Ya lo dirá el Juez si lo es o no lo es.

(Para algo tenían que servir los pitos que repartió)

#8 La hora de los egoístas, Bcn, 06/11/2016 - 13:45

Esto cada vez es mejor que el "Celtiberia Show" de Luis Carandell. !Estos celtíberos del noreste!

#7 Xexo, Premia, 06/11/2016 - 12:52

Que cansinos son

#6 emprenyat , Barcelona, 06/11/2016 - 12:29

Si son carracs publics no se'ls pot encausar perquè són carracs publics, sino ho son perquè no ho son. I com ultim recurs tot quep al calaix de la "llibertat d'expressió". Fabulos.
A casa n'hem pres nota i demà mateix farem una reunió per aprovar una moció en favor del dret a decidir, del d

#4 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 06/11/2016 - 11:46

Ho sent.ho

A aquella hora tinc partideta de domino amb els Quillets de Valls i els Castaiers de Barsalona.