Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2010. 17:31h.

Zapatero encaixa la sentència a "l'Espanya plural"

Montilla, confia que el president espanyol demostrarà el seu compromís amb Catalunya

Zapatero encaixa la sentència a "l'Espanya plural"

Zapatero i Montilla, en un moment del Fòrum Tribuna Barcelona (foto: ACN / Xavier Alsinet)

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha pronunciat una conferència al Fòrum Tribuna de Barcelona, en la primera visita a Catalunya des que es va fer pública la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, i s'ha mostrat convençut que aquest conflicte se superarà i servirà per reforçar "l'Espanya plural", una "Espanya plural" que, segons ell, representa el millor projecte per a Catalunya.
 
Durant l'acte, Rodríguez Zapatero ha assegurat que no se sent responsable de la sentència del Tribunal Constitucional (TC), tot i que ha puntualitzat que sí que assumeix les conseqüències polítiques que se n'han derivat. En aquest sentit, el president espanyol ha explicat que acceptarà i respectarà la sentència però s'ha compromès a fer el possible per desplegar l'Estatut amb les lleis i reformes que siguin necessàries.

Zapatero també ha aprofitat l'acte per demanar respecte "per als sentiments d'identitat dels ciutadans de Catalunya" i "per als símbols i la llengua catalans", i s'ha mostrat convençut de la importància de fer que Catalunya se "senti escoltada" i que sàpiga que és un "actor decisiu" dins del conjunt de l'Estat per evitar que s'estengui una desafecció política dels catalans respecte a Espanya.

Pel que fa a la retallada d'inversions impulsada per Foment, el president Zapatero remarca que Catalunya és la primera comunitat en "inversió executada" i que només s'han aturat el 0,6% del total de les inversions. Segons Zapatero, la mesura és imprescindible, perquè després de l'"esforç de gran magnitud" que s'ha portat a terme durant els últims anys, ara "cal fer un esforç de contenció de la despesa per reduir el dèficit públic".

Per la seva banda, el president de la Generalitat, José Montilla, ha  afirmat que la sentència no és un problema de Catalunya sinó d'Espanya, i ha remarcat que "calen fets i no paraules" per refer la confiança entre Catalunya i Espanya, però s'ha mostrat convençut que Zapatero demostrarà el seu compromís amb Catalunya per poder continuar avançant junts.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Kropotkin, Vic, 24/07/2010 - 11:06

Si esto es la España plural, ¿porque no se puede estudiar en español en Cataluña? ¿Porque es obligatorio rotular los comercios en catalán? ¿Qeu entiende este individuo por pluralidad?

#5 Lo Sisco el Rutx, TERRASSA, 24/07/2010 - 11:04

No ens enganyem: no tenen res de tontos. Lo que passa es que ens tracten com a imbècils desmemoriats i, si els tornem a votar, els donem la raö.

#4 vayamos por partes, b, 24/07/2010 - 09:49

la CCAA catalana también es plural aunqeu el guvern se empeñe en lo contrario

Reportaje tv5, privada

http://www.igluub.com/2010/07/18/reportaje-cataluna-y-la-roja-la-noria-telecinco/
Unir en una linea-
Puede herir la sensibilidad cat

#3 Marcel, Barcelona, 24/07/2010 - 08:12

La cara dura del personatge no té límits. Provoca l'incendi i ara fa de bomber. La pena és que els seus acòlits a Catalunya continuen rient-li les gràcies. Tant de bo el poble els posi a lloc (vegeu comentari al bloc http://perabonspatricis.blogspot.)

#2 ANTON, san jose, 24/07/2010 - 01:46

Cuantas veces nos ha de engañar este impresentable para que dejemos de creernoslo, no ha dicho encaja, sino EN-CAJA es decir SIGO EXPOLIANDO y a callar, que os recorto mas obras publicas.