Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2011. 13:23h.

Zapatero es gasta 2 milions d'euros en lots de Nadal

Només el cost dels lots d'una empresa que depèn de Foment ascendeix a mig milió

Zapatero es gasta 2 milions d'euros en lots de Nadal

Zapatero, en una foto d'arxiu

El govern de José Luis Rodríguez Zapatero s'ha gastat en els últims mesos 2,1 milions d'euros per a les cistelles i lots de Nadal. Segons una informació de La Razón, el pressupost inicial era de 2,7 milions d'euros, però l'executiu espanyol va optar per reduir-lo i va anul·lar la convocatòria dels lots destinats als treballadors de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre de Madrid i de Burgos, després de les pressions i crítiques que va suscitar la publicació de la partida al BOE del passat mes d'agost.

Entre els lots que es repartiran, destaquen els 519.200 euros en lots que s'han destinat per als treballadors de Ineco, enginyeria de transport que depèn de Foment. En total, es repartiran 3.500 cistelles que inclouran embotits, oli, ampolles de vi i diversos tipus de dolços nadalencs. També rebran cistella els clients de l'enginyeria, que portaran, cadascuna, "tres peces de xocolates artesans -300 grams en total-" i dos llibres. D'aquestes últimes se'n repartiran 2.200 i el seu cost total serà de 90.800 euros.

Per la seva banda, la Mútua d'Accidents de Treball i Malalties de la Seguretat Social nº 275, Mupresa, rebrà un lot de 1.600 cistelles valorades en més de 455.000 euros. Aquests paquets inclouen un pernil, vi Ribera de Duero o Rioja, i whisky de reserva o brandi.

Els lots que rebran els empleats de la Mútua d'Accidents de Treball i Malalties Professionals de la Seguretat Social nº 1, Mútua Midat Cyclops, portaran una espatlla de pernil ibèric de cinc quilos, torrons, tres ampolles de cava, tres ampolles de vi DO Somontano o formatge de cabra. En total, el seu valor ascendeix a gairebé 300.000 euros.

L'Enginyeria de Sistemes per a la Defensa d'Espanya (ISDEFE) rebrà un conjunt de cistelles amb un cost superior a 180.000 euros. Aquesta empresa en particular depèn de la Secretaria d'Estat i en el seu Consell d'Administració hi ha consellers dels ministeris de Defensa, Foment i Economia.

Dues mútues col·laboradores de la Seguretat Social, Mugenat i Mutualia, també rebran les seves cistelles de Nadal. El lot de Mugenat, valorat en 143.000 euros, inclouran una paleta de 4,5 quilos, vi de Rioja i torrons, entre altres productes. La de Mutualia, que consta de 700 cistelles valorades en un més de 110.000 euros, inclourà una espatlla, cava Gran Reserva, ampolles de vi negre, xoriço ibèric, bloc d'ànec, anxoves del Cantàbric.

D'altra banda, Activa Mútua 2008 i Mútua Gallega també rebran els seus respectius obsequis. La primera tindrà més de 800 cistelles valorades en 100.000 euros. Aquestes inclouran la corresponent espatlla ibèrica, tres ampolles de cava, altres tantes de vi, whisky, dolços nadalencs, foie d'ànec i una ampolla d'oli verge extra de Jaén. El lot de la segona, constarà de 300 cistelles, per un import total que no arriba als 35.000 euros. Entre altres productes, inclourà la paleta o pernil en talls envasat al buit, dolços, cava, vi, formatges i ibèrics. Finalment, els treballadors de la Mútua MAZ rebran, en comptes de la cistella, un val regal de 75 euros.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#7 angel, cardedeu, 27/11/2011 - 00:26

ZP es un f. de p. i gracies als quin ha votat els d´esquerdes fastigosos. aquet paio es per vomitar com tambè a la carmen charcón, robalcalvo y companyies de PSC-PSOE en general. han aprofitat pujar els impostos per comprar cistelles, haurien d´anar amb la cistella i agafar bolets molt verinosos i

#6 El nauxer, Viladecans, 26/11/2011 - 09:21

Càrites encara no l'ha rebut i l'estan esperant. Espero que el senyor ZP se'n recordi.
Per favor, recordise'n els hi fa falta per repartir-lo entre els pobres que estan a l'atur i pels jubilats que no tenen la mateixa paga que vostè cobrarà.

#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 26/11/2011 - 07:52

Con ejemplar austeridad los sociatas continúan dándose el lote a costa de la ciudadanía

#4 Quim, Pineda de Mar, 25/11/2011 - 19:04

Pa lo que me queda en el convento, me cago dentro.
ZP
La Moncloa (Madrid)

#3 joan, manresa, 25/11/2011 - 18:53

El Casal,18,40h.---¡¡Ostia,ostia..,ostia...!!!Fins al ultim suspir serán una colla de barruts sense cap escrúpol...Amb la que cau,i ni tans sols fan el gest de suprimir totas aquestas despessas...Axís anem,no tenen un gram d'inteligencia.Sels en fot tot,i a sobre es riuen del poble...A judici ya