Publicitat

El País i El Mundo coincideixen en els 6 punts d'avantatge del PP al PSOE si es celebressin eleccions generals

Zapatero KO

Zapatero i Rajoy, en una imatge d'arxiu

El País i El Mundo han realitzat un sondeig després de conèixer-se la intenció de l'Executiu de reformar les pensions de jubilació. Els dos diaris coincideixen en que el PP avantatja en sis punts al PSOE si avui se celebressin eleccions.

Segons el sondeig d'El País, les alarmes enceses en el PSOE i el Govern estan justificades perquè l'avantatge del PP multiplica per sis el punt de diferència que va assolir en 1996, quan José María Aznar va aconseguir ser investit president per primera vegada. I el resultat per al PSOE és gairebé idèntic al de Felipe González en la seva última compareixença electoral.

Sense haver arribat a la meitat de la legislatura, el partit de Mariano Rajoy ha passat del 39,9% de les últimes generals a una estimació de vot del 43,4%, molt prop de l'últim resultat dels socialistes en les urnes, però amb l'avantatge de tenir al seu oponent molt més baix. En menys de dos anys, el PSOE ha passat de tenir un avantatge de 3,6 punts a un desavantatge de 5,9, és a dir, una bolcada de nou punts i mig.

Mentre que el sondeig d'El Mundo, el Partit Popular venceria al Partit Socialista per 5,8 punts. En els comicis generals de març de 2008, el PSOE va guanyar al PP per quatre punts d'avantatge. És a dir, que la formació política liderada per Mariano Rajoy podria governar ara amb relativa comoditat, encara que segurament no arribaria a la majoria absoluta. A més Rajoy supera per primera vegada en valoració a Zapatero. El líder del PP rep una valoració de 4,21 sobre 10 (en tot cas, un suspens), mentre que Zapatero es queda en un 4,1.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 joan, manresa, 08/02/2010 - 16:15

Mentres no tinguem L'Independencia--i axó va per llarg o imposible--els problemas d?espanya ens afecten.Sr.Sapastre,plegui ya per favor,per el be de tots.Es proclama laic,i va a reçar per sortir a una fotu.Es capaç de tot,enganya,fa mofa a Europa.PROU

#14 amoscaciques, girona, 08/02/2010 - 14:14

Reconec q tenir de president a en Zapatero o en Rajoy...és lamentable...però ho preferiria abans q tenir de president d´una Catalunya independent a Laporta,Puigcercós o Carretero.
VISCA ESPANYA!!

#13 Fran, Llinars, 07/02/2010 - 20:03

Doncs quan la Gene va pactar amb el PP no va semblar mal negoci x alguns.Mireia,tens altre sortida,sempre pots marxar a 1 altre lloc,el problema es q no tothom esta dispossat a aguatar les vostres patologies.

#12 Mireia, girona, 07/02/2010 - 17:38

Estic amb vosaltres, no tenim més sortida que la Independència, i deixar enrere aquesta gent anacrònica que s\'ho facin entre ells, que ja s\'entendran bé.

#11 Una catalana, Vallès Occidental, 07/02/2010 - 17:10

Estem ben arreglats, si un és dolent l,altre pitjor. Sortirem del foc per anar a les brases. No ens en sortirem fins que no aconseguim la Independència.
WE CAN! Si volem podem! Catalans, mans a l,obra! Ara farem noves consultes, aixó ho tenim a tocar!