Publicitat
Política · 14 de Juliol de 2010. 12:38h.

Zapatero ofereix al Govern "diàleg" sobre l'Estatut

Afirma que "sempre he cregut en la diversitat d'Espanya"

Zapatero ofereix al Govern "diàleg" sobre l'Estatut

El president Zapatero, moments abans d'iniciar la seva intervenció en el debat

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha referit al començament de la seva intervenció en el debat sobre l'estat de la nació a la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut català, i ha ofert "diàleg" a la Generalitat per solucionar els problemes creats per les retallades.

Aquest plantejament entra dins de l'estratègia impulsada pel PSC de negociar amb l'Executiu espanyol canvis en lleis estatals perquè puguin aplicar-se els aspectes de l'Estatut que ha invalidat la sentència. En aquest sentit, l'oferta de Zapatero és un clar missatge de suport a l'alternativa plantejada per Montilla.

El cap de l'Executiu espanyol ha ofert recuperar els aspectes de l'Estatut invalidats "no per raons de fons, sinó pel tipus de norma apta per abordar-los", com el model de justícia de Catalunya. "Em disposo a seguir contribuint al desenvolupament i aplicació de l'Estatut com és la meva obligació", ha dit, "també com a expressió de la legítima opció política d'un Govern que no recela de l'autogovern i que no tem la forta identitat política de Catalunya, sinó que la respecta".

Zapatero ha expressat durant la seva intervenció el seu "respecte" cap a la identitat de Catalunya, afirmant que "he estat, soc i seré sensible" a la defensa d'aquesta identitat, i ha assegurat que" sempre he cregut en la diversitat d'Espanya".

Després, s'ha referit concretament a la sentència del Tribunal Constitucional, i ha expressat la seva disposició a solucionar els problemes creats mitjançant "el diáleg amb la Generalitat de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Carles, Barcelona, 14/07/2010 - 14:37

Ara vol fer-nos creure que es capaç de canviar la constitució per la porta falsa. No té cap mena de credibilitat. És un autèntic farsant

#5 Sísifo, Barcelona, 14/07/2010 - 14:36

Humm.. para cuándo un diálogo acerca de la diversidad en Cataluña ???????

#4 Toni, bcn, 14/07/2010 - 13:59

Res de dialeg. Ja han tingut molt de temps. Ja ens coneixem el diàleg d'Espanya.
Acció abans que diàleg

#3 roca, reus, 14/07/2010 - 13:41

PINOCHO ja sabem el teu tarana, a qui vols enganyar, la veritat es que nomes vols guanyar temps fins la eleccions del mes de Octubre, a pendre per al cul, pallasso.

#2 Joan Corcoy, Sant Boi, 14/07/2010 - 13:27

Per dialogar s'ha de saber escoltar i perquè no calguin mes promeses per incumplir-les, cal que treballem tots per la INDEPENDÈNCIA de CATALUNYA i, sobre tot, en les properes eleccions votem a NOUS partits independentistes. VISCA CATALUNYA