Publicitat
Política · 19 de Març de 2009. 13:18h.

Zapatero ofereix només 1.200 milions

Saura revela per sorpresa la xifra en plena polèmica pels Mossos

El Govern espanyol ofereix només 1.200 milions d'euros amb el nou sistema de finançament el primer any i 2.000 en el tercer any, segons ha revelat per sorpresa el conseller d'Interior, Joan Saura, en una roda de premsa. El conseller també ha explicat que el Govern català considera la quantitat "inacceptable", segons s'ha acordat en una reunió d'urgència de les tres formacions de Govern (PSC, ERC i ICV-EUiA) al Parlament aquest matí. Saura ha insistit, d'altra banda, que hi ha desacord en "el tipus de model" perquè tampoc assegura "l'evolució dels ingressos". La revelació del conseller d'Interior s'ha produït en una compareixença, la primera seva des dels fets, per explicar les darreres càrregues dels Mossos.

Joan Saura ha acceptat aleshores la pregunta d'un periodista de Rac-1 sobre finançament i ha donat el secret més ben guardat del Govern que, fins ara, s'havia negat a revelar la xifra. La consellera de Treball, Mar Serna, després de l'última reunió del Consell de Govern dimarts passat, tampoc la va dir.

A més, el conseller d'Economia, Antoni Castells, ha fet just mitja hora abans una conversa de passadissos amb periodistes, però no ha sortit del guió pactat fins ara que "estem negociant". Voluntàriament o involuntàriament, Saura ha aconseguit desviar l'atenció dels mitjans de comunicació arran de la polèmica per la darrera actuació dels Mossos.

El titular d'Interior ha deixat gairebé en mans del president de la Generalitat, José Montilla, la possibilitat d'arribar a un acord en finançament. Saura, en efecte, ha considerat que una reunió al més alt nivell Zapatero-Montilla serviria per a donar "un nou impuls" a les negociacions. Les xifres que havien circulat fins ara en premsa oscil·laven entre els 1.000 milions d'e-notícies -el primer mitjà en donar-la- o els 1.500 de La Vanguardia. El periodista Lluís Bou, a l'Avui, afinava avui la xifra i parlava dels 1.200 milions, però en un article d'opinió.

Zapatero i Montilla
Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#36 Fart, Dolça Catalunya expoliada, 20/03/2009 - 11:47

la otra realidad: antes subvenciono cuadribarradas que rojigualdas! es decir, antes polaco q perro espanyol! I pels qui us feu esperances, tornaran a guanyar, els quinquis sociates tornaran a guanyar, aquest país és així de patètic i els pitjors ERC

#35 joan, santcugat, 19/03/2009 - 23:03

Em sap greu per la gent que va votar PSC-PSOE pensant que això era el millor, espero que ara entenguin que els 25 diputats del PSOE-PSC de Catalunya només serviran per a empitjorar el seu futur i el del seus fills. I no estaran mai al servei dels catalans

#34 joan, Riudoms, 19/03/2009 - 21:25

És curiós, als nacionalistes espanyols q viuen a Catalunya se'ls pixen a la cara i estan la amr de contents amb q Madrid es quedi allò q es genera a Catalunya, s'ha de ser pringat.

#33 Montserrat, Barcelona, 19/03/2009 - 19:48

Aquesta \"suposada revelació, voleu dir que no té molt a veure amb què ICV i Saura comencen a adonar-se que el PSOE-PSC els estanf ent el llit?

#32 Hug, Begur, 19/03/2009 - 19:38

Els meus diners no serviran per engreixar les arques de la espanya subvencionada. El mon esta cambian a passos de gegant.