Publicitat
Política · 24 de Juny de 2009. 15:01h.

Zapatero promet eliminar els vets a vols del Prat

Diu que el seu objectiu és la "liberalització total dels aeroports i de les companyies"

Zapatero promet eliminar els vets a vols del Prat

Un moment de la recent inauguració de la T-1 de l'aeroport del Prat

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès durant la sessió de control del Congrés aquest dimecres davant el portaveu d'ERC, Joan Ridao, a treballar per eliminar les discriminacions a l'aeroport del Prat dels 23 convenis internacionals signats per l'Estat que estableixen que Barajas és l'única destinació dels vols entre els dos països. Zapatero ha assegurat que facilitarà el trànsit a altres aeroports com el Prat perquè el seu objectiu és la "liberalització total dels aeroports i de les companyies que hi operen", però també ha volgut remarcar que les companyies poden escollir lliurement l'aeroport de destinació.

Segons Ridao, mentre no es facilita la projecció de l'aeroport de Barcelona, al Prat tan sols opera el 5,4% dels vols intercontinentals de l'Estat, quan altres aeroports europeus més petits, com Manchester, Milà o Viena, tenen més pes en aquest tipus de vols.

La diferència, ha apuntat, és que disposen d'un model de gestió descentralitzada i molt més competitiva, "sense interferències polítiques de cap tipus", on els gestors depenen dels seus encerts. En la seva resposta, Zapatero ha dit que "no impulsarà cap política que discrimini un aeroport sobre un altre", i que en la renovació dels convenis internacionals "impulsarà el contrari", és a dir, "facilitarà el trànsit a altres aeroports" de l'Estat, entre els quals hi ha el de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Josep, Can Fanga, 25/06/2009 - 18:06

"Zapatero ja no se li creu, però segur que rebra el suport dels impresentables i farsants de ERC , Comunistes i Verds."

Es que m'havia equivocat.

#9 Aderró, Barcelona, 25/06/2009 - 12:14

Els vols intercontinentals es fan amb avions grans i les companyies aèries volen seguretat de poder omplir-los. Així, trien aeroports que donin més garantia de rendabilitat i clientela més abundant. Res a veure amb política

#8 JM, Martorell, 25/06/2009 - 08:36

Això no és nou. Castella ja va impedir als catalans comerciar amb sud-amèrica.

#7 josep, Barcelona, 25/06/2009 - 08:09

Zapatero ja no se li creu, però segur que rebra el suport dels impresentables i farsants de CIU

#6 Antoni, Barcelona, 24/06/2009 - 23:29

Les promeses del ZP ja no se les creu ningú. Fins quan tindrem un tripartit que li riu les gràcies i no li planta cara?