Política · 10 de Setembre de 2008. 15:21h.

Zapatero retreu a CiU el seu pacte de finançament amb el PP

El president elogia la federació nacionalista

Zapatero retreu a CiU el seu pacte de finançament amb el PP

Zapatero i Duran conversen al Congrés

El cap del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha ratificat al debat sobre economia al Congrés el seu compromís de reformar el model de finançament autonòmic amb el diàleg i el consens, ha reconegut que Catalunya mereix millorar el seu finançament i ha demanat a CiU que actuï amb responsabilitat. Zapatero ha recordat que "si la situació és tan dolenta per a les finances públiques de Catalunya", és perquè CiU va pactar amb el PP el model de finançament vigent, i l'ha instat a actuar amb responsabilitat.

També ha constatat que la reforma del model de finançament autonòmic és una qüestió "molt sensible políticament" a Catalunya, i ha demanat que el debat es faci amb prudència i que les crítiques i reivindicacions s'exposin amb ponderació.

Malgrat tot, el president del Govern central ha elogiat la federació nacionalista catalana, en dir que CiU i el seu portaveu, Duran i Lleida, "solen fer gala de responsabilitat". No va ser l'únic elogi de Zapatero als nacionalistes catalans durant el debat.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Meritxell, Sant Cugat, 10/09/2008 - 22:08

Duran, ja tens una nansa de la cartera de ministre. Tant s et dona si Catalunya te els recursos que necessita o si el teu ministeri li costa a CIU el Govern de Catalunya... tu a lo teu: assegurar.te la recol.locació, la pensió i els escortes.

#4 Sergi, BCN, 10/09/2008 - 18:17

Doncs que torni l´Aznar.

#3 JOAN, Girona, 10/09/2008 - 16:50

Això vol dir una cosa MOLT clara. Ja podeu anar dient adéu al 30% del IRPF i tot l que va donar l'Aznar. Ara en mas pot tornar a cal notari per fer palès que sempre anirà al costat del PSOE.

#2 maria, picamoixons, 10/09/2008 - 15:38

Al Sr Rodriguez (perquè zapatero?) li hem de recordar que el pacte amb el PP va significar doblar el pressupost de la Generalitat i que abans el PSOE havia negat sistematicament qualsevol avenç en el finançament. Memòria Sr Rodriguez¡

#1 Cesc., Vallès, 10/09/2008 - 15:35

El pacte del 2001 amb un pp amb majoria absolutista el va votar PP, CiU i Psoe amb el psoec inclòs...si ni llavors van fer acte de sobirania partidista que han de fer ara amb l' embustero entronitzat?Ni amb una moció de censura engegada van gosar.Cagats.