Política · 7 de Novembre de 2008. 17:00h.

Zapatero serà a Washington

Sarkozy aconsegueix que el president espanyol sigui en la cimera financera

Zapatero serà a Washington

Zapatero i Sarkozy

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, assistirà a la cimera del G-20 que se celebrarà el pròxim 15 de novembre a Washington, segons un comunicat de la presidència francesa de la UE remès als 27 socis comunitaris a última hora d'aquest divendres. La notificació de França s'ha produït després d'una reunió a Brussel·les del Consell Europeu, convocada per preparar la cimera de Washington. El Consell Europeu està format pels caps d'Estat o de Govern dels Estats membres de la Unió Europea més el president de la Comissió Europea.

El comunicat de la presidència francesa explica que al si del G-20 els estats de la Unió Europea compten tradicionalment amb cinc places, i afegeix que s'ha decidit que, a més dels quatre membres fixes del G-8 (França, Regne Unit, Alemanya i Itàlia), Espanya sigui present en al cita de Washington "com a vuitena potència econòmica mundial".

Prèviament, el president de torn de la Unió Europea, Nicolas Sarkozy, havia dit que cedirà la cadira de França a José Luis Rodríguez Zapatero perquè Espanya estigui representada en la cimera del G-20. Sarkozy havia afegit que és inconcebible que la vuitena economia del món no sigui present en la cimera, on s'estudiaran les mesures per superar la crisi econòmica mundial.

Després de difondre's l'oferta de Sarkozy, la Casa Blanca ha assegurat que no té "un problema amb Espanya en general" i que accepta el que la UE decideixi sobre això, segons un funcionari del Govern d'EUA. "Nosaltres ja hem enviat les nostres invitacions", ha agregat.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Juanjo, Lleida, 08/11/2008 - 18:18

Ara cal saber quant ens costarà, la broma als contribuents. En calés o en seguidisme polític. Perquè que ningú pensi que Sarko (o qualsevol altre) fa els favors per la cara bonica del sapateru, eh?

#6 Ron, ccc, 08/11/2008 - 15:40

Qué s'hi quedi!

#5 cat, cat, 08/11/2008 - 14:12

Per estar al grup capdavanter, es millor haver pidolat aquesta cadira al G20, que no el que va fer l'Asnar que es va afegir al G3 de les Açoures, posantse al costat de Bush per declarar la guerra a Irak. Els resultats finals els hem patit tots (Atotxa)

#4 Dessmond, Barsalona, 07/11/2008 - 22:36

Es triste pedir, pero es mas triste robar....

#3 Jordi, Barcelona, 07/11/2008 - 19:43

Patètic... després de tant pidolar, al final ha d'anar de prestat...