Publicitat
Política · 4 de Març de 2009. 20:34h.

Zapatero tampoc no compleix amb Rodalies

CiU recorda que en campanya electoral va prometre 10.000 milions i només n'han estat 4.000

Zapatero tampoc no compleix amb Rodalies

Josep Rull, al Parlament

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Josep Rull, ha recordat que el Pla de Rodalies aprovat pel Govern del PSOE, que preveu la inversió de 4.000 milions entre els anys 2.0008 i 2.015, és inferior al que va anunciar Carme Chacón, llavors candidata al Congrés per Barcelona, el passat 2 de febrer del 2008, durant la precampanya electoral. L'ara ministra de Defensa va proposar invertir 12.650 milions d'euros en ferrocarrils dels quals 6.135 anaven directament a Rodalies.

Rull ha exhibit, durant la seva intervenció des de la tribuna de la cambra, la informació corresponent de La Vanguardia i una altra de tres dies abans, l'1 de febrer, del mateix diari segons la qual Zapatero anunciava també 10.000 milions per a Rodalies, el doble del que havia anunciat dies abans per a les rodalies de Madrid.

El diputat de CiU ha acusat l’Estat de “desinvertir” en la xarxa ferroviària “amb la complicitat del Govern de la Generalitat” i ha insistit, que “aquest Pla suposa l’incompliment de les promeses fetes per Carme Chacón, la candidata de PSC-PSOE en les darreres eleccions al Congrés”. Rull ha considerat el pla del Govern “insostenible i una presa de pèl” perquè "recull com a nous, compromisos ja assumits”.

“En el tema de Rodalies -ha afegit- ens sembla viure el dia de la marmota amb Joaquim Nadal i Magdalena Álvarez”, ja que “cada cert temps ens presenten el mateix protocol d’actuacions”. El diputat nacionalista ha destacat, que “el 82% d’aquest Pla són compromisos tancats l’any 2006”.

El diputat de CDC també s'ha queixat que “deixa fora projectes emblemàtics pel Govern de Catalunya i provoca damnificats territorials”.  “L’Estat ha decidit també liquidar les noves estacions de Castelldefels, Gavà i Viladecans, que constituïen una part important del projecte de metro del delta del Llobregat, que era l’alternativa del Govern de la Generalitat al projecte de la L12”, ha recordat.

Veure vídeo: "Carme Chacón ha renunciat a exercir de catalana"

Veure article de La Vanguardia

Veure article de La Vanguardia (i II)

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Lluis, Vilanova, 05/03/2009 - 12:30

El personatge Esquerra de l´example, deu sucar de la menjadora, i deu viatjar amb Audi, per contra de les rodalies que agafem uns quants, que no suquem de la menjadora. PSOE= mentida organitzada

#7 Esquerra de l'Eixample, Barcelona, 05/03/2009 - 10:46

EL Conseller Nadal va desmuntar una per una totes les mentides d'en Rull. Per favor, mirin el debat a www.canalparlament.cat i comprovaran que Rull enganya.

El més trist és comprovar que l'e-noticies compra la versió d'en Rull

#6 RUT, bcn, 05/03/2009 - 08:52

LA machacon té feina a jugar a les guerres, el primer que fa un ministre d'origen catala a madrid i demostrar que no exerceix de català i aixì guanya punts, potser en el proper debat li hauran de treure les xifres que va prometre i no complir.

#5 carrasclet, Reus, 05/03/2009 - 08:31

On és la notícia?
La notícia és que el nen mossega al gos i aquí no hi novetat.

#4 feliu, BCN, 05/03/2009 - 08:25

Jose Luis Rodriguez Embustero