Publicitat
Política · 12 de Gener de 2010. 19:11h.

Zapatero torna a decebre

El model aeroportuari de Foment frustra les aspiracions dels partits catalans

Zapatero torna a decebre

Un dels titulars de la portada del diari 'La Vanguardia' sobre la inauguració de la T-1 del Prat el 16 juny 2009

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha tornat a decebre les institucions i forces polítiques de Catalunya, amb l'incompliment dels seus compromisos sobre la gestió de l'aeroport del Prat, que margina la Generalitat.

Zapatero no només no ha complert el termini per al nou model aeroportuari. El pitjor és que també han quedat incomplerts els projectes que va plantejar sobre el paper de la Generalitat de Catalunya en la gestió del Prat.

Quan el cap de l'Executiu espanyol va ser a Barcelona, el 16 de juny de 2009, per inaugurar la terminal T-1 del Prat, va prometre "un nou model de gestió aeroportuària, que combinarà la lògica descentralització i la incorporació de la societat civil", i que "satisfaci les necessitats i ambicions que legítimament té Catalunya".

També va prometre que hi hauria un acord "en una o dues setmanes", que "omplirà les necessitats de Catalunya", i va afegir: "No vull una Catalunya limitada, amb infraestructures insuficients, sense desplegar el seu potencial de futur (...), i avui és un bon dia perquè s'obren nous horitzons, i la societat catalana enfortirà la confiança en si mateixa".

Segons va assegurar també el president del Govern espanyol, L'objectiu és una Espanya cohesionada, i aquest objectiu requereix una Catalunya forta".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Manelic, Terra Baixa de Dalt, 13/01/2010 - 11:08

Responsabilitat total del tritpartit en l´avenç i la gran tasca de progrès fet a Catalunya dins del set darrers anys, un gran aument d´aturats i de funcionaris (amics,familiars i coneguts tots)

#11 trucafort, Olot, 13/01/2010 - 09:22

El espanyols mai ens donaran res de res.
Independència
Visca Catalunya lliure i visca la terra.

#10 Leónidas, San Juan, 13/01/2010 - 01:40

Barajas puede mantenerse gracias a que se obliga a todos los vuelos internacionales a salir desde Madrid. El Prat compitiendo en libre mercado con Barajas beneficiaría a Cataluña, però haría inviable la ampliación del aeropuerto madrileño.

#9 Pere, BCN, 12/01/2010 - 21:51

Juan (Barna). Tens tota la rao del mon, però el dia que tinguem una democràcia completa, on no ens amenacin amb l'enviament de l'exercit, aquest dia els nacionalistes espanyols es faran repicar. Salut i democràcia.

#8 Santiago, Barcelona, 12/01/2010 - 21:40

Oye Juan, díme por favor en cuantos países de Europa la gestión de los aeropuertos la hacen los gobiernos centrales. España es casi un caso único. Si hasta los empresarios del PP catalán quieren la descentralización. Lo tuyo ya es un credo religioso.