Publicitat
Política · 24 de Desembre de 2008. 18:48h.

Zapatero y Solbes ja ho tenen clar

La proposta de finançament es presentarà la setmana vinent

Zapatero y Solbes ja ho tenen clar

Zapatero i el seu ministre d'Economia, Pedro Solbes

El Govern espanyol ja té gairebé enllestida la seva segona proposta de finançament i la presentarà a les comunitats autònomes la pròxima setmana, segons ha confirmat el president Zapatero aquest dimecres a Francisco Camps en la reunió que tots dos han mantingut a La Moncloa. El model de Zapatero posarà atenció en l'increment de població que han viscut algunes comunitats com Catalunya, València o Madrid, i podria ponderar aquest factor amb criteris com el de dispersió o envelliment de la població, que afecta territoris com Galícia, Astúries o Extremadura.

La intenció de l'Executiu espanyol és que les comunitats disposin de la proposta en breu i que hi hagi una nova reunió del Consell de Política Fiscal i Financera abans de tancar l'acord. Zapatero manté la voluntat de construir un acord global amb totes les comunitats autònomes, amb algunes adaptacions específiques per a cada comunitat.

Segons una nota que ha fet pública La Moncloa, Zapatero no tan sols ha assegurat que el nou model atendrà l'increment de la població, sinó que la negociació es farà de forma igualitària entre amb totes les comunitats autònomes. Hi haurà, segons La Moncloa, "igual finançament dels serveis fonamentals per a tots els ciutadans, independentment de la comunitat autònoma on visquin", i "ajustos per reconèixer l'increment de la població".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, CARDEDEU, 25/12/2008 - 10:56

EL QUE TINC CLAR ES QUE MONTILLA REBRA L'ORDRE DE DIR QUE ES UN BON FINANÇAMENT

#2 Maltús, Barcelona, 25/12/2008 - 10:23

En atenció als catalans , la nova proposta de financiació, la desvetllaran el diumenge 28.
dia dels sant innocents.

#1 joan, bcn, 25/12/2008 - 01:27

com es pot escriure tan malament el català?