Publicitat
Política · 25 de Gener de 2022. 17:08h.

Zasca de Junts a Torrent

Agraeix a Borràs la defensa de Juvillà "com ho haguéssim agraït en un altre moment de la història recent"

Zasca de Junts a Torrent

La portaveu de Junts per Catalunya, Mònica Sales, ha retret a Roger Torrent que no actués amb Quim Torra de la mateixa manera que ha actuat la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també de Junts; amb l'acta de diputat de Pau Juvillà.

Ho ha dit abans que el ple del Parlament hagi validat la presentació d'un recurs al Tribunal Suprem per blindar l'escó de Pau Juvillà amb 81 vots a favor, 17 en contra i les 33 abstencions anunciades pel PSC. La Mesa va decidir portar l'acord a votació com una manera de reforçar l'escrit al Suprem.

Sales ha ha agraït a Borràs la defensa del diputat de la CUP. "Ho agraïm com ho haguéssim agraït en un altre moment de la història recent", ha dit en referència a quan Torrent va decidir al gener del 2020 retirar l'acta de diputat a l'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra. "Estem exercint les nostres competències", ha recordat Borràs just abans de donar pas a la votació.

La diputada d'ERC Marta Vilalta ha destacat que "ens toca fer un pas polític i defensar-nos és una forma més de denúncia política i ho fem de forma conjunta". "És la nostra obligació i la nostra responsabilitat defensar-nos per denunciar la repressió política i estar al costat d'aquells que són perseguits". "Agrair el pas a la Mesa del Parlament", ha conclòs.

El portaveu de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, ha denunciat una nova "martingala" del Parlament per bloquejar un procediment judicial i evitar l'execució d'una sentència judicial. "Votem una nova anomalia. La llei electoral deixa clar que en cas de condemna per inhabilitació això comporta que la sentència s'executi en cas que no sigui ferma", ha sentenciat.

Finalment, el diputat de la formació taronja ha exposat que Borràs "hauria de retirar l'acta de diputat a Juvillà" i ha avisat que denunciarà aquest moviment del Parlament a la JEC. "La sentència s'ha d'executar. No és raonable que un Parlament voti sobre resolucions judicials", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Marc de Vich, Vich, 25/01/2022 - 17:21

Como les gusta presumir, chulo piscinas hasta el final. La ley vigente, la Constitución y las leyes que emanan de la misma, establece las reglas del juego, y claro que se pueden cambiar como en todo el mundo democrático, con mayorías y acuerdos, cosa que ellos saben que no hacen. Luego que no nos cuenten milongas, este señor esta fuera