Publicitat
Política · 6 de Març de 2019. 10:46h.

'Zasca' de Pérez de los Cobos a la defensa

Van den Eynde aprecia una "contradicció fonamental" i la sala no ho veu després de revisar l'àudio

Andreu Van den Eynde, advocat d'Oriol Junqueras, ha considerat que el coordinador del dispositiu policial de l'1-O, Diego Pérez de los Cobos, havia incorregut en una "contradicció fonamental" durant la seva declaració com a testimoni en el judici del procés al Tribunal Suprem malgrat que el coronel de la Guàrdia Civil havia deixat clar que "no és aquesta la meva declaració".

"Està d'acord amb la idea que s'havia de primer el compliment de la llei per sobre de la convivència ciutadana?", li ha preguntat Van den Eynde a Pérez de los Cobos, que ha contestat que "jo el que crec és que en un estat de dret és impossible la convivència ciutadana sense el respecte a la llei". "Que no és exactament el mateix", ha subratllat.

L'advocat ha insistit si està "d'acord o no amb aquesta afirmació que va fer en la seva declaració d'instrucció". El coordinador del dispositiu policial ha insistit que "crec que no és aquesta la meva declaració, i no tinc mala memòria". "El que considero és que a convivència ciutadana en un estat de dret no és possible fora del respecte a la llei", ha insistit.

Andreu Van den Eynde ha advertit aleshores d'una "contradicció fonamental" amb la seva declaració i ha demanat que es posi un àudio on De los Cobos diu la frase "l'ordre està per damunt de la convivència ciutadana" perquè "acaba de dir que ell no està d'acord amb aquesta afirmació literal".

eynde.jpg

Després d'escoltar l'àudio on el el coronel de la Guàrdia Civil diu que "el compliment de la llei estava per damunt de la convivència ciutadana", el jutge Pablo Marchena ha demanat a l'advocat si havia advertit alguna contradicció i aquest ha apuntat que "quan li he dit m'ha dit que no compartia aquesta apreciació". "Jo no compartia la pregunta que m'havia fet vostè sobre el manteniment de l'ordre", li ha retret Diego Pérez de los Cobos.

Finalment, el jutge Manuel Marchena ha donat un toc d'atenció a Andreu Van den Eynde perquè "els termes en els quals es plantegi la ponderació per part del testimoni, en la mesura que s'allunya dels fets no té significat". "No és determinant per al coneixement dels fets", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 Vikander , Cornellá , 06/03/2019 - 22:41

Menudo pájaro el Cobos. Se pensaban que iba a ser como el patético Zoido.

#15 Sid, Bcn, 06/03/2019 - 17:39

Han fer publireportatges d'aqust adbocat i crec q el vaig sentir queixar-se de q la maladeccio de la seca familia era la alta inteligencia. Un prepotente com en Junqueras

#14 OtgerCataló, BCN, 06/03/2019 - 14:48

Estos letrados, el dia de la clase de comprension lectora y verbal estaban de colonias con sus confesores maristas o jesuitas, seguro.

#12 FerranH, Barcelona, 06/03/2019 - 13:29

Otra enorme pifia del abogado defensor..y ya lleva varias. Su prestigio va disminuyendo a medida que avanza el juicio. Debe estar rezando para que acabe pronto. juas juas juas

#11 Mejillón de cornisa, Barselona, 06/03/2019 - 13:25


Lo que ocurre es que con estos hechos, grabados en multitud de formatos y durante una inmensa cantidad de ocasiones, lo unico que pueden y por tanto pretenden es argumentar ideologica o politicamente, o como charla de corrala.
Relativizando hechos.
Violadores justificandose con las hormonas, la testosterona.