Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2021. 19:44h.

Zemmour sacseja la política francesa

L'intel·lectual crític amb la immigració arriba ja al 17% en els sondejos

Zemmour sacseja la política francesa

L'intel·lectual Eric Zemmour, en un acte recent (Foto: @ZemmourEric)

L'intel·lectual Eric Zemmour (Montreuil, 1958) ha sacsejat la política francesa sense haver presentat oficialment la seva candidatura a les presidencials i ja apareix en algunes enquestes com el candidat que s'enfrontaria a Macron en la segona volta, eliminant a Le Pen, que quedaria la tercera. En només tres mesos, la intenció de vot sobre una hipotètica presència de Zemmour en les eleccions per a triar al pròxim cap d'Estat ha passat de 5% a primers de juliol al 17% a l'octubre.

Zemmour, el fill de treballadors jueus procedents d'Algèria (el seu pare era conductor d'ambulància), que es va criar en ambients populars de París; és conegut com a escriptor, periodista del conservador Le Figaro, i tertulià.

Les seves idees, reflectides en llibres com el "El suïcidi francès", s'alineen amb una dreta nacionalista que exigeix l'assimilació cultural per als emigrants, acabar amb la reagrupació familiar dels immigrants, deixar de donar la nacionalitat francesa als nascuts a França o expulsar els estrangers que hagin estat condemnats.

Eric Zemmour està convençut que l'islam és incompatible amb els valors republicans i, després de diverses denúncies, va ser condemnat per defensar que els francesos procedents de la immigració "estan més controlats que els altres (per la policia) perquè la majoria dels traficants són negres i àrabs".

No menys polèmiques han estat les seves declaracions sobre les lleis racistes del Govern de Petain, qui, segons ell, va protegir els jueus francesos i estrangers fins a l'ocupació de la França de Vichy després dels desembarcaments aliats al nord d'Àfrica a la fi de 1942.

L'intel·lectual porta mesos omplint els carrers amb cartells amb la seva imatge –col·locats per associacions d'Amics d'Eric Zemmour- i està convençut que sent d'origen jueu sobre ell no s'activarà el bloc republicà que impedeix que la dreta faci costat als candidats de la família Le Pen. El seu primer èxit ha estat aconseguir que els mitjans li donin un seguiment sense precedents per a un no candidat.

El precandidat ha sorgit després dels problemes de l'esquerra francesa amb la immigració. En les últimes eleccions presidencials franceses el duel final va ser entre Emmanuel Macron i Marini Le Pen. La dreta tradicional francesa va caure de la boleta final per les seves divisions internes i pels embolics personals del candidat oficial, François Fillon, que va acabar l'any passat condemnat per frau en la contractació de la seva esposa i dos dels seus fills. L'esquerra es trobava encara més dividida i el Partit Socialista va sortir de la presidència de François Hollande totalment enfonsat. Macron es va colar en la segona volta i va aconseguir que el votés tots els que no volien la victòria de Le Pen, més a la contra que a favor d'un macronismo sense partit, que sumava fitxatges procedents tant de l'esquerra, com del centre o de la pròpia dreta clàssica.

Quatre anys després els pronòstics apuntaven al fet que es repetiria el duel entre els dos candidats de la segona volta de les passades eleccions presidencials. Un duel que donava com a guanyador més probable per segona vegada a Emmanuel Macron, que segueix sense tenir una estructura territorial de partit sòlida, que no ha obtingut un resultat satisfactori en les passades eleccions regionals i municipals, i que no deixa de tenir darrere seu un grup parlamentari molt heterogeni.

Ni la dreta ni l'esquerra clàssica comptaven amb candidats capaços de passar la segona volta. Tot semblava predeterminat. Però sense despertar grans il·lusions.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#9 Schluss, Gironès monamour, 21/10/2021 - 00:26

He tingut contactes molts anys amb francesos, sempre m'han dit que quan ha governat l'esquerra l'economía ha anat en orris i l'ordre públic tambè. Els desgavells de l'esquerra hann hagut de ser recomposats per la dreta en cada ocasió.

#8 A., Barcelona, 20/10/2021 - 08:53

Al sud del Pirineus sempre hem anat uns quants anys per darrera França. Si els francessos tenen aquests siderals amb la immigració, quants anys trigarem a España a tenir els mateixos problemes? Tic, tac, tic, tac.

#7 manu, DIJON FRANCE, 20/10/2021 - 06:52

Es normales en Francia la gente también está harta de esta invasión imagratoria,Europa es demasiado lenta el día que se despertara será demasiado tarde, ningún país será soberano pero sólo invadido por la religión musulmana, en todos los países de Europa tratan de imponer sus culturas y religiones un Europeo podría hacer eso en un país mu

#5 Doctor, Barcelona, 19/10/2021 - 22:14

El futuro de Francia lo predijo Jacques Audiard en su película Un prophète , que es del año 2009, es un drama carcelario que se utiliza como metáfora para describir describe como evoluciona la sociedad francesa. Se la recomiendo Sr Rius

#2 Fer, BCN, 19/10/2021 - 21:03

Los aficionados a la historia vemos, por desgracia, que en Francia va ha ver un conflicto grave con el tema de la inmigración. Y no vamos de profetas, simplemente la historia siempre se repite, y las sensaciones están ahí, demasiado evidentes.