Publicitat
Política · 16 de Febrer de 2021. 16:23h.

Zero autocrítica del Govern

Celebra les eleccions després d'haver-s'hi oposat

El Govern ha celebrat que les eleccions celebrades aquest diumenge es van poder desenvolupar "amb normalitat i sense cap incident destacable" i ha remarcat que "totes les meses es van poder constituir i la ciutadania va exercir el seu dret a vot, però no ha fet cap autocrítica sobre l'intent d'ajornar els comicis fons el 30 de maig.

Preguntada per e-notícies sonbre si habien fet autocrítica, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que "el Govern volia celebrar les eleccions el 30 de maig per no celebrar-les en plena onada" i ha defensat que "com a Govern, i amb el suport de la resta de formacions polítiques, vàrem convenir que no era el moment més ideal per celebrar aquestes eleccions".

Budó ha remarcat que "hem tingut les UCIs a més 700, més de 3.000 ingresos als hispitals i hem celebrar aquestes eleccions perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decidir que no les podíem ajornar". "No faré autocrítica d'una cosa que no li ha correspòs al Tribunals Superior de Justícia, que potser és qui hauria de fer autocrítica", ha sentenciat Budó.

La consellera de la Presidència va arribar a acusar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de posar en risc "la salut dels votants" després que hagués decidit mantenir per ara les eleccions el 14 de febrer. Mentre que el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, per la seva banda, va afirmar que "estem davant d'una irresponsabilitat que fa que molts ciutadans es vegin obligats entre dret a vot i dret a la salut, i nosaltres volem preservar els dos drets".

A l'ofensiva contra el TSJC s'hi va afegir el president del Parlament, Roger Torrent, que dos dies després va manifestar, en una entrevista a Europa Press, que la celebració d'eleccions posava "en risc la salut i la seguretat" dels ciutadans. El president de la cambra catalana va insistir què "s'està prioritzant criteris merament electoralistes als criteris de salut".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 M Pilar, Barcelona, 16/02/2021 - 19:29

Sr. Rius: Com que han guanyat vostès?Les eleccions, igual que en el 2017 les va guanyar Cs, en aquesta ocasió les ha guanyat el PSC.No s'ha de confondre als lectors.Altra cosa es que no s'arribi a la majoria abs,com no arriben per separat cap partit independentista,i busquin acords per obtenir-la. O, és que el PSOE no guanyà les eleccions grals?

#1 Zero? , Bcn, 16/02/2021 - 17:41

Se escribe Cero en castellano, no con Z.