Publicitat
Política · 18 de Gener de 2018. 11:49h.

Zoido responsabilitza el Govern per les càrregues de l'1-0

El ministre acusa l'Executiu de Puigdemont d'"alçar els carrers"

Zoido responsabilitza el Govern per les càrregues de l'1-0

Juan Ignacio Zoido

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha culpat el Govern de les càrregues policials que es van produir l'1-O durant la celebració del referèndum i ha manifestat que el "comportament arbitrari, irresponsable i il·legal" de l'Executiu de Puigdemont va generar un "clima de crispació i desobediència". "Lamento com qui més que hi hagi hagut ferits, però els responsables són els que van generar el clima de frustració", ha reblat el membre del Govern espanyol, que ha acusat la Generalitat d'"alçar els carrers".

Zoido també ha qüestionat el paper dels Mossos d'Esquadra aquell dia perquè eren els responsables de precintar les seus electorals i ha assegurat que la seva actitud va ser d'"absoluta passivitat" i "nul·la col·laboració" davant l'actuació de la Policia Nacional i Guàrdia Civil. En aquest sentit, ha subratllat que la policia de la Generalitat "va triar no intervenir en moltes escoles" i ha destacat "la inacció de moltes patrulles dels Mossos en moltes escoles".

El titular d'Interior ha dit que "la limitada eficàcia de la feina que corresponia als Mossos va fer que s'hagués d'activar la policia estatal". "Es dóna la circumstància significativa que en la majoria dels casos en què Mossos afirma haver evitat l'activitat de votació en el centre, existint un únic punt de votació designat en aquesta localitat (o dos punts tots dos desactivats), el Govern català va oferir resultats de la votació en aquestes localitats", ha afegit.

Juan Ignacio Zoido ha revelat al Senat la despesa que li ha suposat a l'Estat el desplegament policial davant el referèndum i ha xifrat en 87 milions d'euros el cost de l'operació Copèrnic, en què van ser desplaçats a Catalunya fins a 6.000 efectius policials. "Ha estat un preu molt alt (els 87 milions) que hem hagut de pagar per l'arrogància del govern independentista", ha apuntat.

El ministre ha denunciat que "les Forces de Seguretat van trobar concentracions organitzades i preparades, en alguns cas de centenars de persones, en altres de al voltant de 1.500 que, o bé mitjançant una resistència passiva, o bé, exercint directament la força, tractaven d'impedir l'accés dels agents policials als locals".

"Les Forces i Cossos de la Seguretat de l'Estat van haver de apartar un a un a tots els que col·locaven com a parapet per impedir el seu accés als locals, intentant amb això obstruir l'acció de la Justícia". "I no dic que tots els que hi fossin fossin radicals, però sí que hi havia radicals organitzats infiltrats entre ells", ha aclarit. "Alguns col·lectius independentistes van impartir cursos sobre com dificultar el desallotjament de les persones que impedien el compliment de les ordres judicials".

Finalment, ha ressaltat "l'actuació dels anomenats Comitès de Defensa del Referèndum que, especialment a la ciutat de Barcelona, operant com a elements de coordinació i execució dels actes preparatoris i executoris de l'oposició a les forces de Seguretat de l'Estat, haurien protagonitzat les accions de parapet en els punts de votació per a tractar d'impedir les actuacions policials".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#21 Juanico, Barcelona., 22/01/2018 - 09:02

Bueno...negar la realidad no borra las imágenes grabadas ni los informes muy claros de observadores internacionales.
Sigan...sigan..que más me convencen, en contra de lo que me dice el corazón, que la solución no pasa por Madrid.

#20 Rodejet, Barcelona, 18/01/2018 - 20:59

I tal com són aquests sàtrapes del Régimen, inclòs el Marqués de la Copa de Sierpes, el tal Zoido, no m'estranyaria que encara s'haguessin embutxacat diners darrere de la Operación Piolín.
Els beneficiaris de la trama Gürtel estan acostumats en barrejar rojigualda, Constitución i sobres amb B.

#20.1 Doctor, Barcelona, 19/01/2018 - 08:15

Rodejet,¡¡¡ calumnia que algo queda¡¡ si tienes pruebas presentalas, aunque lo tuyo siempre es insinuar, amagar ..tirar la piedra y esconder la mano. Pura cobardía basada en el anonimato de internet. Tómate las 155 pastillas, roja, amarilla y roja.

#20.2 Rodejet, Barcelona, 19/01/2018 - 14:13

Que si lacai, que si, segueix defensant els teus amos, au corre a netejar les sabates als teus senyors.

#19 Rogeli, Tornabous, 18/01/2018 - 20:46

Los separatistas con la ayuda de la direccion de los Mossos organizaron una PAJARRACA contra el Estado de Derecho.

#18 Telaamarinera, Vilanova, 18/01/2018 - 19:33

He hecho unas gestiones en Tráfico; me han cobrado unas tasas. He usado la Admón.
Lo que ha acostado el despliegue de los cuerpos de seguridad, lo deberíamos de pagar los catalanes; no el resto de los españoles. Los 87 millones. Nuestros juzgados han pedido un despliegue por “nuestro proces”... por ejemplo pagarlo con el IVA de TV3, o una derra

#18.1 Rodejet, Barcelona, 18/01/2018 - 20:22

Haurieu de pagar-lo únicament els que no volíem que votéssim, i si us arruïneu és el vostre problema. Els totalitaris heu de pagar fins al darrer dia de les vostres vides.
Els que vam votar no vam demanar que vinguessin els picoletos a colpejar, vosaltres í, per tant pagueu vosaltres.

#18.2 Telamarinera, Vilanova, 18/01/2018 - 22:11

Rodejej, le recuerdo q lo de una escuela, una lengua, una nació, es cosas de ustedes. Nosotros somos plurales.
Somos un 50% en cada lado de las ideas. Las mias no se las quiero imponer. Las suyas, no admitiré me las imponga. Y nos quieren ignorar, pero existimos. Quieren el dinero de todos como si sólo fuera suyo; no lo permitiremos más.

#18.3 Rodejet, Barcelona, 19/01/2018 - 08:49

Telamarinera, parli per vostè, que prou feina té.

#17 Luigi., Barcino, 18/01/2018 - 18:43

Un alto mando de los Mossos d’Esquadra en el 2011, poniendo en cuestión el concepto de “resistencia pacífica”, reconoce que: "si Mahatma Gandhi hubiera estado ese día en Pl. Catalunya “podría haber pillado”. “Si no quieres que te pase algo en una manifestación violenta, no vayas. Sea activa o pasiva”, añadió".

#17.1 Luigi., Barcino, 18/01/2018 - 20:11

El video :
https://youtu.be/wkH3JD5JZCY